Podcast

2023.05.03. 15:30

Tudtad, hogy van segítség, ha nem tudsz szoptatni?

A szoptatás segítő önkéntesek feladata, hogy támogassák a kismamákat az első nehézségek leküzdésében.

Tóth Tímea

Costantini-Molnár Mimi szoptatási segítő önkéntes

Forrás: TEOL

Az önkéntes szoptatási segítő maga is édesanya, ezáltal saját tapasztalattal tudja támogatni a munkahelyi vagy lakókörnyezetében, rokoni és baráti körében élő édesanyákat abban, hogy sikeresen táplálják anyatejjel a gyermekeiket. Naprakész ismeretekkel rendelkezik a szoptatás alapvető kérdéseiről, ezért javaslataikkal elkerülhetők, áthidalhatók a nehézségek. Felismeri a leggyakoribb szoptatási problémákat, köztük azokat is, amelyekkel már szakemberhez kell irányítani az édesanyát.

Az önkéntes szoptatási segítők által nyújtott bátorítás és a helyes információk átadása egyaránt kulcsfontosságú, és mivel ők ott élnek az édesanyák közelében, szerencsés esetben egyazon településen, így általában nagyobb bizalommal fordulnak hozzájuk, mint egy ismeretlen tanácsadóhoz.

A Teol.hu podcast vendége Costantini-Molnár Mimi is egy gyakorlott, három gyermekes édesanya, aki saját tapasztalataival és a 80 órás képzésen is elsajátított tudással segíti a szekszárdi és környékbeli édesanyákat.

Hogy mit tegyünk, ha nincs elég anyatejünk? Kell-e egyáltalán cumi a babáknak? Mimi erről is beszél a vele készített podcastben.

A korábbi beszélgetések ide kattintva találhatóak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában