A gimi igazgatója is elballagott

2023.06.27. 15:55

A püspök Szepesy Ignác pedagógus életműdíjban részesítette

Az igazgató is elballagott. Nemcsak úgy, hogy részt vett a végzősök búcsúzásán, velük együtt járva végig a tolnai Szent István Gimnázium osztálytermeit, hanem úgy, hogy elérte a nyugdíjkorhatárt, és szeptembertől más lesz az intézményvezető. Novothné Bán Erzsébet csak óraadóként folytatja a munkát ősztől.

Wessely Gábor

Kovácsné Füri Margit (balról) köszönti a nyugdíjba vonuló Novothné Bán Erzsébetet. (Beküldött fotó)

Ebben a középiskolában volt diák, és itt kezdte a pedagógusi pályáját 1980-ban. Igazgató 15 évig volt. Időközben új épületbe költözött a gimi, és kétszer nevet változtatott. Korábban állami fenntartású volt, jelenleg a katolikus egyház működteti.

A magyar-történelem szakos tanárnő négy diplomát szerzett: egyet Szegeden, egyet Pécsen, kettőt Budapesten. Kollégái korrekt vezetőnek tartották, az egyházmegyénél nagyra értékelték a munkásságát, Felföldi László pécsi püspök Szepesy Ignác pedagógus életműdíjban részesítette.

Novothné Bán Erzsébet tagja a tolnai katolikus karitásznak. A karitatív szervezet vezetője, Kovácsné Füri Margit a templomban köszönte meg hosszú időn át kifejtett, önzetlen és áldozatkész tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában