Testületi ülés

2023.06.29. 09:35

Folytatódik a majosi kultúrház felújítása

Valamennyi, a nyílt ülésen tárgyalt napirendi pontnak zöld utat adtak szavazatukkal a városvezetők a június 28-ai képviselő-testületi ülésen.

Vizin Balázs

Ülésezett a bonyhádi testület. (A szerző fotója)

Így többek között elfogadták a polgárőr és az önkéntes tűzoltó egyesület 2022. évi munkájáról szóló beszámolót. A napirendnél Filóné Ferencz Ibolya kiemelte, hogy a két civil szervezet példaértékű munkát végez a lakosság javát szolgálva. A polgármester megköszönte a szerepvállalásukat, majd hozzátette: reméli, hogy a tűzoltókat a jövőben is több habpartihoz és kevesebb balesethez riasztják majd. 

A majosi kultúrház felújításának második üteméhez rendelt forrásról is döntöttek a képviselők. Mint elhangzott, az első ütem már sikeresen megvalósult, a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek jövő tavaszig kell befejeznie a második ütem munkálatait. A testület 77,4 millió forintot rendelt ehhez, amely – az első ütemhez hasonlóan – 100 százalékban önkormányzati forrás, a város a megtakarításaiból finanszírozza a sokak által várt beruházást. Sárkány Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője mondott köszönetet a majosiak nevében Filóné Ferencz Ibolyának és a testület tagjainak, hogy támogatták a fejlesztés komplex megvalósítását. 

Ugyancsak pénzügyi döntést igényelt a Bonyhád Völgység Labdarúgó Club (BVLC) és a Majosi Sportegyesület kérelme. Előbbi 3 millió forintra, utóbbi 12 millióra tartott igényt. Mindkét futballklub beadványát – a teljes összeg tekintetében – javasolta támogatásra a polgármester. Annyi megjegyzéssel, hogy a majosiaknak a 2023/2024-es NB III-as idényben Bonyhád-Majosként kell indulniuk. A képviselők megszavazták az előterjesztéseket – akárcsak a fennmaradó napirendek esetében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában