Beruházás

2023.06.10. 10:34

Hatszázezer köbméter talajt kell kiásni a Paks II. projekthez

A Duna Aszfalt várhatóan a nyári hónapokban kezdi meg a 6. paksi atomblokkhoz szükséges talajkitermelést. Tavaly az 5. atomblokkal kapcsolatban olyan sok földet kellett megmozgatnia, ami számára is nagy feladat volt, hiába rendelkezik jelentős kapacitásokkal.

TEOL

Tavaly 600 ezer köbméter talajt kellett megmozgatni az 5. blokk előkészítése során. (Fotó: Paks II. Zrt.)

Ugyanaz a társaság, a Duna Aszfalt Zrt. termeli majd ki a két új paksi atomblokk közül a második építéséhez szükséges talajt is, amely e munkát a leendő első bloknál is elvégezte. A társaságtól kapott tájékoztatás szerint a munka nemcsak hatalmas, hanem összetett is. „A kivitelezés járulékos munkái a régészeti szakfelügyelet mellett a már meglévőkön túl az ideiglenes szállítóutak kiépítése, valamint rézsűfelületek kialakítása és geotextíliával való bevédése is. A munka tervezett megkezdése a nyári hónapokban indulna, és az előző projektrészhez hasonló ütemezéssel lehet számolni” – válaszolt a Világgazdaságnak a Duna Aszfalt Zrt.

A vg.hu azt követően kereste meg a céget, hogy az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) hozzájárult az új blokk előkészítő földmunkáinak elvégzéséhez is, de eddig nem volt ismert, hogy a küszöbönálló földmunkát is ugyanaz a társaság végzi-e majd, mint az előzőt.

A megbízás ötméteres mélyítésre szólt 

A vállalat felidézte, hogy az 5. blokkal kapcsolatos munkát 2022 novemberében fejezte be határidőre és az elvárt legmagasabb minőségben:

„Ezen sikeres befejezett munka kapcsán kapott megkeresést a Duna Aszfalt Zrt. a munkálatok második szakaszának, a 6. blokk alatti terület 5 méteres szintig történő kitermelésére.”

A megkeresést a piac meghatározó mélyépítő vállalataként kiemelkedő fontossággal kezelik, és ennek tükrében készítik el ajánlatukat. Mivel az ajánlatkészítés jelen pillanatban is zajlik, ezzel kapcsolatban még nem tudtak részletekkel szolgálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában