Fejlesztés

2023.06.18. 18:55

Tovább fejlesztette hálózatát a TARR kft.

A pályázati forrásból finanszírozott, 784 millió forintos fejlesztés eredményeként újgenerációs hírközlő hálózat épült ki a Szigetvári járásban a Szupergyors Internet Program keretében - idézi az MTI a szekszárdi székhelyű TARR Kft. közleményét.

TEOL

A kép illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Közölték: a 871 millió forint összköltségű beruházással a járás harmincöt településén, több mint 2800 háztartás részére építettek ki szélessávú hírközlő hálózatot. A fejlesztésnek köszönhetően a településeken olyan vezetékes hírközlő hálózatok épültek ki, melyek elméleti letöltési sebessége meghaladja a pályázati felhívásban jelölt 30 Mbit/s-ot, igény esetén rendelkezésre bocsátva az akár 1 Gbit/s-os sebességű szélessávú internet szolgáltatást is - részletezték a kommünikében.

Kitértek rá: a Szigetvári járáson felül, a "TARR" Kft. további járásokban is lehetőséget kapott gigabites internetet is biztosító elektronikus hírközlő hálózatok kiépítésére, így az idei évben már több mint 18 ezer háztartás részére vált elérhetővé a szélessávú internetezés lehetősége.

A több mint harminc esztendeje alapított, több mint 300 főt foglalkoztató magyar tulajdonú TARR Kft. a nyilvános cégadatok szerint tavaly 12,563 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,684 milliárd forint adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 11,850 milliárd forint bevétellel és 1,674 milliárdos profittal zárta az esztendőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában