A magyarság hírei

2023.07.21. 13:30

A közös sors ad apropót és szolgáltat tartalmat a Sorsunkhoz

A világban szétszóródott erdélyieknek szóló, Átalvető című újságot 1993-tól 2020-ig szerkesztette dr. Kövesdy Pál, Szekszárdon. A megyei kórház nyugalmazott főorvosa aztán, 2021-ben online lapot indított. Aktív internethasználó, ami nem megszokott jelenség a nyolcvan év fölöttiek körében.

Wessely Gábor

– Az Átalvető most is működik, mások szerkesztésében – mondja –, negyedévente jelenik meg, ám a mai világban ennél nagyobb pörgésre van szükség. Ezért indítottuk a Sorsunk című weblapot, amelynél akár napi frissítésre is lehetőség van. 

Dr. Kövesdy Pál főszerkesztő. A szerző fotója.

A kör tágult. Kezdetben a székelyekkel foglalkoztak sokat, aztán Erdély egészével, manapság az összmagyarságról adnak információkat – természeti és társadalmi kérdésekről, személyes életutakról, tudományos cikkeknek, irodalmi műveknek, véleményeknek is teret engedve –, az összmagyarságnak. A lakott kontinensek mindegyikén mutatkozik érdeklődés a Sorsunk iránt. 

Megvolt a maga sorstragédiája a főszerkesztő főorvosnak is. Házat, egzisztenciát, rokonokat, barátokat hagyott a határon túl, amikor, 1988-ban Ceausescu Romániájából áttelepült Magyarországra. S úgy gondolta: nem elég a saját dolgait rendbe szedni, a sorstársakkal is foglalkozni kell, szóban és írásban, nosztalgiázva és jövőbe tekintve. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában