Paks

2023.08.24. 14:30

A légkondicionált közintézményekbe, üzletekbe betérhetünk hűsölni

Az országos tiszti főorvos II. fokú hőségriasztást rendelt el augusztus 24-én 24 óráig. Paks önkormányzata több intézkedést tett a hőség idejére.

Gazsó Rita

Az országos tiszti főorvos II. fokú hőségriasztást rendelt el csütörtökön 24 óráig

Forrás: MW

Közleményben tájékoztatták a helyieket például arról, mely légkondicionált közintézményekbe és egyéb, a városban működő üzletekbe térhet be a lakosság hűsölni ezek nyitva tartási idejében. Ilyen a helyi Polgármesteri Hivatal aulája, a Paksi Járási Hivatal előtere, a Paksi Kormányablak, a Deák Ház és Klímamúzeum közösségi tere, a Csengey Dénes Kulturális Központ, a Kincskereső Gyermekkönyvtár, a Paksi Kistérségi Szociális Központ, a Gyógyszertárak közösségi tere, a Paksi Gyógyászati Központ aulája. 

Emellett Paks területén több közkifolyó és ivókút áll a lakosság rendelkezésre. Ilyen közkifolyó Pakson a Hunyadi utca 39., a Kinizsi Pál utca 28., a Pacsirta utca 35., a Temető utca 16., a Vásár utca 7., a Sólyom K. utca 25., a Szent István tér 14., a Fehérvári utca 4., a Retek utca 2., a Rosthy utca 11., a Hidegvölgy utca 76., a Halász utca 7., az Árvíz utca 1. és az Ürgemező 100. szám alatti faháznál található, valamint a Dózsa György utcai Általános Iskola díszkútjánált, a Hegyalja utcán, a temetőnél, a Dunapart Korzón, a Hősök terén található templomnál, a Dózsa György utcai Box büfénél, a Kresz Park Játszótérnél, a Táncsics Mihály utcai Viza Játszótéren, az ürgemezei játszótéren, a Tavasz utcai díszkútnál, a Kömlődi utca végében, az Ősz utcában is felfrissülhetnek az arra járók. Dunakömlődön a Béke u. 8/A, a Béke u. 92/b., a Hegy utca 1., a Szabadság utca 31., a Radnóti utca 5., a Béke u. 32. szám alatt és a Cseresznyés Erdei iskolánál találhatnak felüdülésre a lakosok.

Ivókutakat találhatnak a paksiak a Kurcsatov utcai (Szerviz út), Babits Mihály utcai, Kodály Zoltán utcai, Ifjúság útjai, Árnyas utcai, Szedres utcai, Fenyves utcai, Újtemplom utcai, Toldi utcai, Pollack Mihály utcai, Virág utcai, Erkel Ferenc utcai, ürgemezei játszótéren, Paks Kreszpark játszóterén,  a Táncsics Mihály utcai Viza Játszótéren, a Kodály Zoltán utca Tömbbelsőnél, a Hősök tere Szentlélek Templomnál, a Barátság utca Tömbbelsőnél, a Cseresznyés Fő utcai közösségi háznál, a Dózsa György úti Box büfénél, a Dunapart Korzón, az Atomparknál, a Sárgödör téri nyilvános tévé előtt, a Gagarin utcai Fitt parknál, Sárgödör tér nyilvános vécé előtt, Dunakömlődön a Lussoniumnál és a Béke utcai játszótéren.

A polgármesteri hivatal közleményében felhívja a lakosság figyelmét, hogy hőség esetén lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a napon, ügyeljenek a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra, részesítsék előnyben a vizet, ásványvizet, teát, szénsavmentes üdítőket, leveseket. A kávét, alkohol tartalmú italokat, magas koffein és cukor tartalmú szénsavas üdítőket lehetőleg kerüljék.

A csecsemőket, kisgyermekeket árnyékban levegőztessék, széles karimájú kalappal védjék. A gyermekeket mindig kínálják bőségesen folyadékkal. Az idősek és krónikus betegségekben szenvedők a gyógyszeres kezelés mellett fokozottan figyeljenek a megfelelő folyadékpótlásra. Gyerekeket, állatot zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban ne hagyjanak – áll a közleményben.

– Figyeljenek embertársaikra! Bevásárlást, ügyintézést lehetőleg ne a nap legmelegebb óráira időzítsék. Figyeljenek kiskedvenceikre is, a szokásos sétákat inkább a kora reggeli vagy a késő esti órákra időzítsék, amikor az aszfalt már hűvösebb – figyelmeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában