Átmenetileg

2023.08.24. 12:42

Az extrém hőség miatt megtiltották az állatszállítást

A nagyobb távú állatszállításokat átmenetileg megtiltotta az országos főállatorvos, erről kapott tájékoztató levelet minden kormányhivatal agrárügyi főosztálya.

Mauthner Ilona

A szokásos állatfelvásárlás és vele együtt az állatszállítások is leálltak (Fotó: Shutterstock)

A hosszútávú, Magyarországon Bulgárián keresztül Törökországba tranzit, vagy végleges úticélként irányuló kérődző szállítmányok indítását augusztus 21-től az országos főállatorvos - a további utasításig - megtiltotta. A tiltás ideje alatt a magyarországi ellenőrző - pihentető - állomásokon is előírás, hogy csak klimatizált szállítójárművekben lehetnek az állatok.

A korlátozásról értesítették valamennyi, az állatszállítmányok indítása során közreműködő hatósági állatorvost, ellenőrző állomást üzemeltetőt, valamint az érintett szállítókat. Az extrém hőség megszűntével a tiltás feloldásáról egy újabb körlevélben tájékoztatják majd az érintetteket.

Tolnában főleg a juhászatokat, húsmarha tartó gazdákat érinti az intézkedés, így a szokásos állatfelvásárlás és vele együtt az állatszállítások leálltak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában