Sulikezdés

2023.08.07. 14:00

Ideje beszerezni az írószereket a tanévre!

Már javában tart a szeptemberi iskolakezdéshez szükséges tanszerek beszerzése. Szülőnek és gyermeknek egyaránt fontos, hogy minden meglegyen az új tanévre, és persze az sem mindegy, hogy a nebuló, az iskolás neki tetsző holmikkal érkezik-e első nap az iskolába.

Brunner Mónika

Mikor iskolába megy a gyerek, arra a szülőnek is fel kell készülnie

Fotó: Mártonfai Dénes

A legkisebbeknek az első osztályos alap tanszercsomagot ezerkilencszáz forintért árulja az egyik Tolna vármegyei üzletlánc az interneten. A csomag tartalma játékpénz, óra, logikai játék, papírcenti, számolópálca, számolókorong és dobókocka. Az egyszerű stílust képviselő tanszercsomag mellé azonban lehet választani egy másik üzletláncnál gyümölcsös és állatos mintájú füzeteket darabonként ötvenöt, százötven vagy akár kétszáznyolcvan forintért is, mérettől függően.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az üzletláncoknál lehet kapni űrhajós, szívecskés, unikornisos, focis iskolatáskát tíz forint híján tizenháromezer forintért. Fekete hátizsákért már háromezerötszáz forintért is hozzá lehet jutni, de van majdnem nyolcezerért is. Az egyik legdrágább iskolatáska az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, azaz a NASA jeleit viseli, és harmincezer forintba kerül. Ugyanilyen mintájú sportzsák ezerháromszáznegyvenöt forint – egy ilyen szettel a gyermek egészen biztosan trendi lesz a suliban. 

Tolltartókból sincs hiány az üzletekben, töltött, harmincötrészes változatot közel háromezerötszáz forintért árulnak, a háromemeletes tolltartó közel négyezerötszáz forint. Találtunk vegyes színű tolltartót ezerhatszáz forintért is. Tizenkét darabos színes ceruza hétszázötven forint, harminchat darabos háromezer forint. Tizenkét darabos zsírkréta kétszázkilencven forintba kerül. 

A radírozható toll, amelyhez betétszett is jár ára háromezer forint. Az iskolaszerek közé tartozik még az A/4-es famentes rajzlap, tíz darab száznyolcvan forint. Az A/4-es füzetborító öntapadós csíkkal, tíz darab hétszáz forint. A számológépek, több száz funkcióval tizenkétezerháromszázötven forintba kerül. Az iskolai műanyag hőmérő háromszáz forint, az iskolai olló ötszáz, az iskolai számegyenes háromszázötven forint.

Fotó: Mártonfai Dénes

Lényegében mire mindent beszerzünk, a pénztárcánk tízezrekkel lesz könnyebb. Alsó tagozaton jellemzően a tanítók listát adnak át a szülőknek a szükséges füzetekről és egyéb írószerekről, felső tagozatosok esetében a szakos tanárok általában év elején mondják meg, milyen eszközökre, füzetekre lesz szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában