Rongálás

2023.08.16. 13:55

Újabb szobor lett vandalizmus áldozata Bátaszéken

Ezúttal a Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplom udvarán található Jó Pásztor szobor kezéből törte ki ismeretlen tettes a botot – olvasható a BátaszékMost Facebook oldalán.

Teol.hu

A rongálás következtében a szobor kézfeje is letörött. Az eset kedden történt. A botot még az este folyamán egy ismeretlen férfi, karján egy gyermekkel visszavitte a templomba. Rejtély, hogy került hozzá. 

Fotó: Facebook\BátaszékMost

A Jó Pásztor szobrot még a héten restaurálja Görcs Péter, hogy augusztus 20-ra régi fényében fogadja az államalapító királyunk és az új kenyér ünnepére látogatókat.

Görcs Péter restaurátor beszámolt arról, milyen értékes ez az alkotás, hiszen carrarai márványból készült, melyet korábban egy tisztítás során leejtettek, így megrepedt. A szakértő szerint most eljött az idő, hogy újjáélesszék a szobor szépségét és megmentő kezet nyújtsanak neki, valamint más műemlékeknek is, melyek az idő vasfogától szenvednek. 

Fotó: Facebook\BátaszékMost

Véleménye szerint az a 400 ezer forint, amit a II. Géza szobor kardjának visszahelyezésére fordított a város, több szobor rendbetételére elég lenne, és szükséges is. Görcs Péter munkájának, önzetlen segítőkészségének több nyoma is van a városban. Legutóbb a Flórián szobrot újította fel – olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában