Fejlesztés

2023.09.21. 11:10

Hiányzik egy darab kerékpárút

Némi üröm került az örömbe, mert a régóta várt és végre elkészült, Gemencbe vezető szekszárdi kerékpárúttal akadnak problémák.

Szepesi László

Fotó: Máté Péter/Facebook

Egészen pontosan, folytonossági hibák. Ugyanis a kerékpárútnak nincs meg egy majdnem száz méteres szakasza, és amikor egy ünnepélyes avató túrát szerveztek, ott bizony az autók között, a közúton kellett tekerniük a bicikliseknek.

Máté Péter képviselő indítványára a szekszárdi közgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén napirendre tűzte a probléma megtárgyalását, mert az is kiderült, kettős a baj. Egyrészt a régi kerékpárút egy részét a tejiparnál a kamionok tönkretették, másrészt, hogy az új útszakasz nem ott kezdődik, ahol a régi véget ér. Ezért a grémium döntött arról, hogy megvizsgálják, kik tették tönkre a korábban elkészült szakasz egy részét. Ehhez, a következő bizottsági ülésükre a közterület felügyelőktől kérnek adatokat.

Természetesen vizsgálták azt is, hogy miért nem ér össze a régi és az új kerékpárút. Kiderült a tervek összenézésekor, hogy az új terv szerint a Gemencbe tartó szakasz nem ott kezdődik, ahol a régi, több mint tízéves terven a korábban megépültnek vége van, vagyis a két útszakasz a papíron sem ér össze. Ezzel kapcsolatban pedig a további vizsgálat, s döntés előtt az államkincstártól kérnek állásfoglalást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában