Megmentette a kutyusokat

2023.09.11. 15:37

Hőstettet hajtott végre az állatok sorsát átérző fiatal

Fáradt, fiatal fiú lépett be nemrég a Szekszárdi Kutyamenhely ajtaján. A harminc fokos hőségben egy hátizsákot és egy nagy táskát cipelt. Mint kiderült, három, igen rossz állapotban lévő kiskutyát hozott magával.

Szeri Árpád

A fiatal hátizsákba és táskába helyezte a kölyköket, így vitte be azokat a menhelyre (Beküldött fotó)

– Látogatónk a magukra hagyott kölyköket az egyik áruház szállítói oldalán, egy lefedett dobozban találta – tájékoztatta lapunkat Fiáth Szilvia, a menhely vezetője. – Az iskolás korú fiú úgy döntött, hogy a három aprósággal együtt, időt és energiát nem kímélve, elgyalogol hozzánk. Így is tett, ami elég megterhelő lehetett abban a nagy hőségben. 

A kölyköket a menhely munkatársai az utolsó, még üres elkülönítőjében helyezték el. Azonnal kaptak vizet, kölyöktápot és konzervet rizzsel. A felpuffadt hasú kicsik bőre sebes volt az őket kínzó bolháktól és atkáktól. Ezért ezen vérszívókra is kaptak cseppet, valamint féregtelenítő tablettát is. 

– Nagyjából három és fél hónaposak lehetnek, közülük egy fiú és kettő lány – mutatta be a jobb sorsra érdemes ebeket Fiáth Szilvia. – Várhatóan közepes, avagy német juhász nagyságú kutyák lesznek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél előbb jó állapotba kerülhessenek. Ezért minőségi táplálékot, vitaminokat, immunerősítőket adunk nekik és mindhármat beoltatjuk. Reméljük, hogy öt hét múlva már gazdikeresőként adhatunk hírt róluk.

A menhely vezető azt is elmondta, hogy – látva a legyengült, szenvedő kiskutyákat – munkatársaival együtt sokáig volt az elkeserítő eset hatása alatt. Ugyanakkor mindannyian örömmel nyugtázták, hogy vannak még hétköznapi hősök. Közéjük tartozik a fiatal is, aki ugyan hellyel és vízzel kínáltak, de nem fogadott el semmit.

– Csak annyit árult el, hogy Dani a neve – zárta a történetet menhely vezetője. – Mindössze tizennégy éves, de már igazi hős! Kollégáimmal együtt biztosak vagyunk benne, hogy egy nagyon empatikus, állatszerető felnőtt ember válik belőle. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában