Kutatók (elő)éjszakája

2023.09.28. 17:59

Ismét nívós program zajlott a Völgységi Múzeumban

Számos érdekes előadás színesítette a kutatók (elő)éjszakáját Bonyhádon.

Vizin Balázs

Dr. Kurucz Kornélia előadásával kezdődött a program (A szerző felvétele)

– Csupán egy dolog hiányzik ahhoz, hogy tökéletesnek nevezhessük a Völgységi Múzeum kiváló programjait: ez pedig a résztvevők számának növekedése – fogalmazta meg köszöntőjében Filóné Ferencz Ibolya a csütörtöki Kutatók (Elő)éjszakája elnevezésű programon. 

Bonyhád polgármestere emlékeztetett, az elmúlt időszakban számos olyan rendezvényt hívott életre az intézmény, amely egyrészt minőségi szabadidős elfoglaltságot jelentett az érdeklődőknek, másrészt tudományos megközelítésből is érték volt. Ide sorolta a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódott programot, a Múzeumok Éjszakáját, az Emlékhelyek Napját, vagy éppen a Nők a Tudományban elnevezésű konferenciát. További sok sikert és kitartó szervezőmunkát kívánt dr. Farkas István Gergő intézményvezetőnek és lelkes csapatának. 

A csütörtöki program résztvevőit dr. Farkas István Gergő is köszöntötte, kiemelve, hogy ezúttal is nívós programnak adhat helyet a múzeum – tekintettel az előadókra és az általuk bemutatott témákra. Dr. Kurucz Kornélia, dr. Trócsányi András, dr. Varga György és dr. Kovács János készült előadással. A csípőszúnyogoktól Indonézián és a Szaharán át a geotermiáig, számos témakör került elő az eseményen. 

Az intézmény következő programja október 7-én lesz, a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában