Szüreti felvonulás

2023.09.12. 17:11

Lóháton és hintón haladt a menet

Tizenöt lovas, tizenegy fogat, valamint egy teherautó és egy utánfutós kistraktor követte egymást Regölyben, a múlt hét végén tartott szüreti felvonuláson.

Szeri Árpád
A menet végighaladt az Árpád és Rákóczi utcákon (Beküldött fotó)

A helyi önkormányzat és a Regölyi Lovassport Egyesület közös rendezvénye szó szerint megmozgatta a települést. Hiszen, aki nem kért helyet magának a menetben, az a járdákon állva integetett az előtte elhaladó, vidám csapatnak. Számos önkéntes – és velük együtt Kelemen Csaba polgármester – a helyi asszonyok által készített süteményekkel, illetve a regölyi gazdák jóféle boraival kínálta a közönséget.

A lovasok mindegyike, köztük a legifjabb korosztályt képviselő, tizenöt éves Horgos Eszter  és Lukács Bence egyaránt magabiztosan irányította és kellően fegyelmezte derék hátasát. A krepp papír virágok díszítette hintókon és kocsikon  hagyományőrző, színpompás népviseletben, szüreti öltözetben foglaltak helyet a vonulók. Az egyes megállókban a kisbíró kikiáltotta az elmúlt év jelesebb eseményeit. Az Árpád utcában a Varga Olivér alakította bíró a hagyományoknak megfelelően kikérte a Győri Janka által megszemélyesített bírónét.

Horgos Eszter lóháton érkezett a felvonulásra (Beküldött kép)

A központi megállónál és a művelődési háznál tartott művészeti bemutatón pedig a regölyi népdalkórus és a pincehelyi férfikórus lépett a közönség elé. Ezen műsorszámokat közös tánc követte, illetve, a felnőttek vigyázó segítsége mellett a legkisebbek is kipróbálhatták, hogy milyen lóhátról szemlélni a világot. A napot az esti órákban utcabál zárta, a talpalávalót a Sprint zenekar húzta.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában