Hagyományőrzés

2023.09.14. 09:33

Mezítláb taposták a szőlőt az óvodások Szekszárdon

A hagyományokhoz híven a megyeszékhely szüreti fesztiváljával egy időben tartja saját szüreti mulatságát a Szekszárdi 1. Számú Óvoda Kindergarten.

Szeri Árpád

A hagyományokhoz híven a megyeszékhely szüreti fesztiváljával egy időben tartja saját szüreti mulatságát a Szekszárdi 1. Számú Óvoda Kindergarten. Sebestyén Györgyi óvodavezető elmondta, hogy az intézményegyüttes Bajcsy-Zsilinszky, valamint Kölcsey utcai épületében szerdán délelőtt kezdődött a rendezvény. A nebulók az óvodapedagógusok közreműködésével szüreti játékokkal, valamint a szüretelés eszközeivel ismerkedhettek meg. 

Fotó: Mártonfai Dénes

A korábbiakhoz képest idén ismét bővült a program. Szülői kezdeményezésre zajlott le az a fitnesz alapokra épülő, frissítő sport délután, melyen felnőttek és gyermekek egyaránt részt vettek. A rendezvény csütörtökön az óvoda Wosinsky utcai épületében, a szürethez kapcsolódó német nemzetiségi hagyományok bemutatásával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában