Baka István

2023.09.20. 12:09

Névadója sírjánál tisztelgett az iskola

Névadójára, a huszonnyolc évvel ezelőtt elhunyt költőre, íróra, műfordítóra emlékezett a Szekszárdi Baka István Általános Iskola.

Szeri Árpád

A néhai, névadó költő sírjánál az általános iskola pedagógusai, kisdiákjai tisztelegtek (Beküldött fotó)

Az esemény kedden délután az immár hagyományos Baka István-hét keretében zajlott le. Az intézmény pedagógusai, tanulói – illetve a néhai lírikus ismerősei, barátai – Baka István alsóvárosi temetőben található sírjánál fejezték ki tiszteletüket. Elsőként Pál Tibor, az iskola igazgatója mondott köszöntő beszédet, majd nyolcadik osztályos diákok adtak műsort. A sírnál elhangzott a költő halála előtt egy évvel írt, Csak a szavak című verse, melynek záró szakasza így szól: „jó volna lenni még talán de / mit is tegyek ha nem lehet / a szótáradba írj be s néha / lapozz föl engem és leszek”.

Ezt követően az intézményt képviselő vezetőség és diákság helyezte el koszorúját a sírnál. Miután a megemlékezésre eljött Baka Zsuzsanna, a költő testvére, így vele is elbeszélgethettek a pedagógusok, ezzel is megidézve az iskola névadójának különleges lényét. 

A költő sírjánál Baka Zsuzsanna, Méry Éva és Szűcs Zsuzsanna is fejet hajtott (Beküldött kép)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában