Jubileum

2023.09.19. 07:30

Negyven éves lett a Baka iskola

A héten jubileumot ünnepelnek Szekszárd legfiatalabb, a hajdanvolt ötös, de sok éve már Baka István nevét viselő általános iskolájában, ahol negyven évvel ezelőtt volt az első tanévnyitó. Akkor itt ezerkétszázan kezdték meg a tanulást, most ebben a nemrég felújított, Szekszárdon legszebb, legmodernebb iskolában bő fél ezren tanulnak.

Szepesi László

Fotó: Makovics Konrél

Hétfőn reggel Pál Tibor igazgató mondott köszöntőt, köszöntötte a diákokat, s a nyitott iskola jegyében érkezett szülőket, majd az alsó tagozatosok az udvaron, egy időutazás című flashmob során, táncot járva, úgy álltak egymás mellé, hogy a 40-es szám alakult ki.

A felsősök ugyanezt a számot fényképekből rakták ki az iskola nagy falán. Múltidézés volt ennek címe, a diákoknak az aulában és az első emeleten elrejtett régi fotókat kellett megkeresni, majd ezeket egymás mellé, alá, fölé feltűzve alakult ki a kerek szám. Még a tanórák is 40 percesekre rövidültek, s ez úgy folytatódik, hogy pénteken 20 percesek lesznek az órák, és közte mindig 40 perc a szünet.

Kedden a program szerint veterán autók, motorok sorakoznak az iskola udvarán, a szünetekben retro zene szól az iskolarádióban, retro kiállítás lesz az aulában, régi pénzekből, játékokból, egyebekből, s a diákok, tanárok is korhű ruhában lesznek. Délután padig felkeresik és megkoszorúzzák az alsóvárosi temetőben az iskola névadójának sírját.

Szerda irodalmi nap lesz, csütörtökön egy iskolatörténeti kiállítás nyílik, késő délután pedig gálaest kezdődik, amikor a régi tanárok, az iskola korábbi igazgató idézik fel az eltelt évtizedeket. A zárónap, péntek pedig a sporté, a negyven perces szünetekben a város jeles egyesületei tartanak majd bemutatókat, ahol a diákok is megismerkedhetnek a különböző sportágakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában