Néhány nap alatt új lépcső

2023.09.06. 12:34

Önerőből folytatódnak a felújítások a szentgyörgyi középületeken

A tanévnyitó ünnepség mindenki számára kiemelkedő esemény, de a dunaszentgyörgyi általános iskola története idén fontos mérföldkőhöz is érkezett, az intézmény irányítását szeptembertől új intézményvezető, Hornyánszki Christiane látja el – írta meg a Szentgyörgyi hírhozó.

Gazsó Rita

Dunaszentgyörgy

Fotó: Molnár Gyula

Mint megtudtuk, a korábbi igazgató, Henczéné Borbás Márta 26 Dunaszentgyörgyön eltöltött év után, pedagógusi pályafutását lezárandó, az előző tanévet záró ünnepségen köszönt el az intézménytől és vonult nyugdíjba. A pénteki évnyitón az új igazgatónő tájékoztatott arról is, hogy a Dunaszentgyörgyi Csapó Vilmos Általános Iskola 168 tanulóval, nyolc osztályban kezdi meg a tanévet, az igazgató-helyettesi feladatokat pedig Haagné Pintér Zsuzsanna látja el. 

Új igazgatónő egyik első intézkedéseként megkereste a dunaszentgyörgyi önkormányzatot, hogy a nemrégiben felújított intézmény bejárata előtti, balesetveszélyessé vált lépcső javíttatásához segítséget kérjen, amelyet augusztus végén, néhány nap alatt el is végzett az önkormányzat brigádja. Az önkormányzat a saját forrásából megvalósított korszerűsítés során felújította a korábban megrongáldott feljárót, és a kényelmesebb közlekedés érdekében a lépcsőt is kiszélesítették.

Nem csupán az iskola körül zajlottak munkák, folytatódott a hivatali épület korszerűsítése is, szintén önerőből. Mint ismert, tavaly négy irodát sikerült az önkormányzat brigádjával együtt felújítaniuk, amelynek során nyílászárókat cseréltek, áthelyezték az álmennyezeteket, gletteltek és festettek is.

Kirnyákné Balogh Mária polgármester elmondta, hogy az idei korszerűsítések a folyosó felújításával kezdődtek, amely jelenleg is zajlik, és a munkák az időjárás függvényében a három kisebb iroda felújításával folytatódnának.

A polgármester jelezte, további tervük a temetőbe egy lélekharang felállítása. Ez ügyben már felvették a kapcsolatot egy vállalkozóval, a fejlesztés reményeik szerint még az idén megvalósulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában