Dunakömlődi Szüreti Napok

2023.09.22. 11:05

Rossz idő miatt elmarad a kömlődi szüreti felvonulás

Szüreti felvonulás nem lesz, de a rendezvényt természetesen megtartják Dunakömlődön.

Gazsó Rita

A kép illusztráció.

Az időjáráselőrejelzéseket figyelembe véve a szervezők úgy döntöttek, hogy nem rendezik meg a Dunakömlődi Szüreti Napok hagyományos szüreti felvonulását, a kültéri programokat pedig zárt térbe, a helyi közösségi házba telepítik. 

– Az eredeti tervek szerint többek között lovasok, traktorok és táncosok vonultak volna fel, de mivel nagyon rossz idő lesz, ezért ez elmarad és az egész rendezvény – amely amúgy a présház soron zajlott volna, beköltözik a dunakömlődi faluházba, ahol koncertek, hagyományőrző tánccsoportok, operettműsor várja majd az idelátogatókat – számolt be lapunknak Márkus Zalán, a programot szervező paksi Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója, aki hozzáfűzte, reméli csak a helyszín változik, a jó hangulat marad. Az igazgató néhány izgalmas programot külön kiemelt a műsorfolyamból. 

A kikapcsolódni vágyók figyelmébe ajánlotta a Roger Schilling zenekar fellépését, a Fedák Sári Színház már említett, 17 óra 30 perckor kezdődő táncdal és operettműsorát, a német nemzetiségi tánccsoport előadását, a Walking Mama együttes koncertjét, amelynek érdekessége, hogy énekesük a most futó Voice tehetségkutatóban sikerrel szereplő paksi tehetség, Kovács Aliz, aki nemrégiben podcast adásunk vendége is volt. A Dunakömlődi Szüreti Napok programját az eredeti tervek szerint hajnalig tartó utcabál zárta volna, de az időjárás kiszámíthatatlansága miatt ennek is a dunakömlődi faluház ad majd otthont, a hangulatról pedig változatlanul a FourS zenekar gondoskodik majd – tette hozzá Márkus Zalán.

Mint írtuk, a rendezvény miatt forgalomkorlátozásokra is számítani kell!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában