Isten éltesse!

2023.09.12. 16:53

Róza néni 100 éves lett

Születésnapot ünnepeltek kedden délután Palánkon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ezüstfenyő Idősek Otthonában.

Szepesi László

Róza nénit Gyurkovics János alpolgármester köszöntötte (Fotó: Mártonfai Dénes)

Németh Lászlóné Róza néni éppen 100 évvel ezelőtt született, és őt köszöntötte a város nevében Gyurkovics János alpolgármester, aki átadta Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is.

Az ünnepségen ott volt az idős asszony unokahúga, társai, s az otthon dolgozói. Aranyos jelenet volt, mikor a hatalmas tortán a kerek évfordulót jelző gyertyát kellett elfúlni. Róza néni mentegetőzött, hogy nincs neki akkora levegője, de végül mégis sikerült eloltania a lángocskákat.

Az ünnepelt Miskolcról jött Szekszárdra, ott mérlegképes könyvelő volt egy kereskedelmi vállalatnál, férje húsz évvel ezelőtt meghalt, gyermekei nincsenek, unokahúga pedig itt, Tolnában él. 

Szeret olvasni, újságot, könyveket, s főleg verseket. Érdekli a politika, nézi a tévét, s elmondták róla, nagyon odafigyel az egészséges ételekre. A kérdésre, hogy mi jut eszébe fiatalabb koráról, azt mondta, hogy nagyon szeretett táncolni, s verset mondani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában