Koncert

2023.09.03. 16:23

Szulák Andrea elvarázsolta a közönséget Szekszárdon

Szulák Andrea Emerton-díjas magyar énekesnő volt az MVM Zenergia 2023 koncertjén a sztárvendég Szekszárdon, a Béla király téren szeptember első szombatján. A Szekszárdi Big Band vendégművészeként énekelt nálunk.

Brunner Mónika

Fotó: Kiss Albert

Kitűnő, napsütéses kora őszi idő, csodaszép környezet, nyitott római katolikus templom és a Vármegyeháza udvara várta a látogatókat az MVM Zenergia 2023 koncertjén a szekszárdi Béla király téren. A rendezvény Vivaldi négy évszaka ihlette tematika jegyében állt össze, a szekszárdi helyszínt a nyár színeibe öltöztették. 

Szulák Andrea elvarázsolta a közönséget Fotó: Kiss Albert

Egy nagy, virággal díszített kockakosárral, a kosárra rákötve léggömbbel sétált a nézők között gyönyörűszép piros-sárga-kék selyemhatású ruhában egy szőke hölgy, nagy virágdísszel a hajában. A nyarat hozta el a közönségnek, lehetett vele közös fotókat készíteni. 

A gyerekeket óriás ledfal várta izgő-mozgó dinnyékkel. A falat megérintve változtathatták a dinnyék mozgását. Nagy MVM-es léggömböt is feleresztettek az égre. A gyerekeknek hatüléses, asztalokhoz szerelt hintákat is kihelyeztek, az asztaloknál lehetett rajzolni, olvasni. 

A Béla király téren délután fél négytől fellépett a Hangszerelem Zenestúdió, majd a Szekszárd Jazz Quartet. Este fél hat előtt nem sokkal megszólalt a szekszárdi katolikus templom harangja, azután a Szekszárd Big Band lépett a színpadra, vendégművészével, Szulák Andreával. A több mint négy évtizede alapított zenekar művészeti vezetője Pecze István. 

Szulák Andrea fiatalos megjelenésével is elvarázsolta a közönséget, nagyszerű formában, van, csinosan, elegánsan adta elő a dalokat. 

A központi rendezvénynek a budapesti Müpa adott otthont, a fővároson és Szekszárdon kívül még Békéscsabán és Győrben is várták az érdeklődőket, akik óriáskivetítőn, élőben, ingyenesen tekinthették meg a koncerteket. Budapestet az ősz, Győrt a tél, Békéscsabát pedig a tavasz színeibe öltöztették. 

Budapesten, a szekszárdi zenei programokat követően este fél hétkor kezdődött a Müpa koncert. Fellépett Balázs János (Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, Prima- és Junior Prima-díjas, érdemes művész, az MMA rendes tagja; az MVM ZENERGIA művészeti vezetője), a Bagossy Brothers Company (sokszoros platina- és aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas és Petőfi Zenei Díjas zenekar), Tóth Vera (Artisjus-díjas énekesnő), Vecsei H. Miklós (Junior Prima-díjas színművész), az Anima Musicae Kamarazenekar (Junior Prima- és Artisjus-díjas kamarazenekar), Sárközy Lajos (Liszt- és Junior Prima-díjas hegedűművész) és a Cantemus Vegyeskar (Magyarország Nemzeti Együttese, világversenyek győztese), amelyet Szabó Soma (Liszt- és Artisjus-díjas karnagy) vezényelt.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában