Élő közvetítés

2023.09.01. 11:30

Az MVM ZENERGIA koncert Szekszárdra hozza Szulák Andreát

Élőben, ingyenesen közvetítik Szekszárdon, a Béla király téren az idei MVM ZENERGIA összművészeti koncertet szeptember 2-án 18.30-tól. A közvetítést megelőzően, 15.30-tól zenei programokkal és a nyarat idéző hangulattal várják az érdeklődőket. A délután sztárvendége Szulák Andrea, Emerton- és Máté Péter-díjas énekesnő, színésznő, televíziós személyiség.

Brunner Mónika

Szulák Andrea sztárénekesnő Szekszárdra érkezik. Fotó: Ripost / Szabolcs László

Az MVM idén immár nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket az egyedülálló MVM ZENERGIA koncertjére, amelyen találkozik a klasszikus és a könnyűzene, a vizuális élmény és a jótékonyság. A program ezúttal a Vivaldi négy évszaka ihlette tematika jegyében állt össze, amely nemcsak a hangzásban, hanem az esemény dedikált helyszíneinek látványos kialakításában is megjelenik.  

A rendezvénynek ezúttal a budapesti Müpa ad otthont, és idén második alkalommal további nagyvárosokban – Szekszárdon, valamint Békéscsabán és Győrben – is várják az érdeklődőket, akik óriáskivetítőn, élőben, ingyenesen tekinthetik meg a koncertet, és a közvetítést megelőzően különleges kiegészítő programok is várják őket a helyszíneken.

A Müpa mellett a három vidéki helyszín is saját, a központi tematikához illeszkedő, egy-egy évszak hangulatát megidéző látványt kap. Szekszárdé a nyár, Budapesté az ősz, Győré a tél, Békéscsabáé pedig a tavasz. A koncertközvetítés előtt Szekszárdon a Béla király téren délután 15.30-tól fellép a Hangszerelem Zenestúdió harminc diákkal, tizenkét diákzenésszel, énekesekkel, szólistákkal és két zenekarvezetővel. 

Előadásuk után a Szekszárd Jazz Quartet áll a színpadra délután 16.30-tól. A formáció több mint négy évtizedes múltra tekint vissza, fellép Soponyai József (dob), Matók Ákos (szaxofon), Cseke Gábor (trombita), Barta Balázs (gitár), Szűts Huba Ákos (nagybőgő) és Gesztesi Alexandra (vendégművész).

Utánuk a Szekszárd Big Band és vendégművészük, Szulák Andrea énekesnő szórakoztatja a közönséget. A több mint négy évtizede alapított zenekar művészeti vezetője Pecze István. 

A szekszárdi esemény műsorvezetője Finta Viktor, a Tolnai Népújság főszerkesztője. 

A zenei programokat követően 18.30-tól óriáskivetítőn lehet nyomon követni a fővárosi Müpában zajló MVM ZENERGIA koncertet, melyen fellép: Balázs János (Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, Prima- és Junior Prima-díjas, érdemes művész, az MMA rendes tagja; az MVM ZENERGIA művészeti vezetője), a Bagossy Brothers Company (sokszoros platina- és aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas és Petőfi Zenei Díjas zenekar), Tóth Vera (Artisjus-díjas énekesnő), Vecsei H. Miklós (Junior Prima-díjas színművész), az Anima Musicae Kamarazenekar (Junior Prima- és Artisjus-díjas kamarazenekar), Sárközy Lajos (Liszt- és Junior Prima-díjas hegedűművész) és a Cantemus Vegyeskar (Magyarország Nemzeti Együttese, világversenyek győztese), amelyet Szabó Soma (Liszt- és Artisjus-díjas karnagy) vezényel. Az est műsorvezetője Bősze Ádám.  

Az egyedi hangszerelésért és a zenei rendezésért Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző felel. A zenei műsort egyedi vizuális élmény teszi idén is még emlékezetesebbé, amelynek megálmodója Nagy Viktória, az MVM ZENERGIA vizuális rendezője.

Az MVM minden évben jótékony célra ajánlja fel a jegyeladásokból befolyt teljes összeget. Az érdeklődők szeptember 2-án délután 15 óráig az mvmzenergia.hu oldalon dönthetnek arról, hogy mely szervezetet támogassa az MVM.

Az idei évben szavazásra bocsátott szervezetek a Hangkeltő Alapítvány, a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány és az Amigos a gyerekekért Alapítvány. A legtöbb szavazatot kapott szervezet nevére az MVM ZENERGIA koncert elején, szeptember 2-án este 18.30-kor derül fény a Müpa színpadán.

Örömmel veszik, ha posztolnak

Az MVM ZENERGIA koncert élő közvetítése este 18.30-kor kezdődik. Az infopultnál és a székeken a nézők műsorfüzetet kapnak, amellyel követhetik a zenei műsort, valamint az mvmzenergia.hu oldalon, „Az előadásról” aloldal alatt is megtalálhatják, a „zenei műsor megtekintése” gombra kattintva. A szervezők örömmel veszik, ha az érdeklődők posztolnak az eseményről, megosztják, hogy részesei az MVM ZENERGIA élménynek, és használják az #mvmzenergia hashtaget. A rendezvény után is érdemes figyelni az mvmzenergia.hu oldalt és az MVM ZENERGIA 2023 Facebook eseményt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában