Kedvező tendencia

2023.09.04. 11:44

Több mint nyolcezren kezdhetik meg tanulmányaikat a Pécsi Tudományegyetemen

Az általános és pótfelvételi eljárásokban felvettekkel, az idegennyelvű képzésekre jelentkezett külföldi hallgatókkal, valamint a szakirányú és doktori képzésekre felvett hallgatókkal együtt a Pécsi Tudományegyetem új hallgatóinak száma meghaladhatja a nyolcezret.

Teol.hu

Képünk illusztráció.

Fotó: Csortos Szabolcs

A pótfelvételi eljárásban jelentkezők és felvettek számának növekedése a nyári (általános) felvételi eljárásban tapasztalt mértéket meghaladóan emelkedett, országos szinten a jelentkezők száma több mint 100 százalékkal, a felvettek száma pedig 85 százalékkal növekedett az előző év hasonló eljárásához képest. A több mint 17 ezer jelentkezőből így közel 12 ezer hallgatóval nőtt a felsőoktatásba felvett hallgatók száma.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) esetében is folytatódott a kedvező tendencia, a pótfelvételi eljárásban is jelentősen, 65 százalékkal nőtt a jelentkezők száma, míg a felvettek száma 194 fővel, közel 50 százalékkal nőtt az előző év hasonló eljárásához képest.

A pótfelvételi eljárások sajátossága, hogy jellemzően önköltséges képzésekre kerülnek be a hallgatók, így az idén felvett 606 hallgató több mint 80 százaléka került be fizetős képzésre. A karok közül a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar teljesített kiemelkedően, köszönhetően a pedagógusképzés iránti megnövekedett érdeklődésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában