VOSZ

2023.10.13. 21:08

A legjobbakat köszöntötték a Prima gálán

A legjobbakat köszöntötték péntek este Szekszárdon, a Babits Kulturális Központban, a VOSZ Tolna Vármegyei Prima Díjátadó Gálán.

Szepesi László

Potápi Árpád János köszöntötte az ünnepség résztvevőit. (Fotó: M. D.)

Már hagyományos ez az ünnep, az első 2005-ben volt. Két évvel azután, hogy Demján Sándor kezdeményezésére Pesten átadták a Príma Primisszima díjakat, elsőként a vármegyék közül Tolnában rendezték meg, s mert a pandémia miatt egy elmaradt, ez most a tizen­nyolcadik. 

Az ünnep kezdetén rövid filmmel emlékeztek az alapító Demján Sándorra, majd Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Gesztesi Béla, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Ezután Simon V. Zita, az est házigazdája színpadra kérte dr. Fajszi Lajost, a VOSZ Tolna Vármegyei Szervezetének elnökét is, és ők hárman adták át dr. Gál Gábornak, az Alisca Dentist Kft. tulajdonosának az Országos Év Vállalkozója Díjat. Ezután összesen tízen vehették át az Év Tolna Vármegyei Vállalkozója díjat. 

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője és dr. Beréti Zsolt, a MillFood Kft. ügyvezető tulajdonosa vehette át. 

Az előző évek Prima díjasait bemutató film után az idei Prima díjasok kitüntetése következett. A Magyar Képzőművészet és Iparművészet Kategóriában Törő György fafaragó, népi iparművész, a Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában dr. Győri Attila orvos, a Magyar Tudomány kategóriában dr. Elter József okleveles mérnök-hőfizikus lett idén Tolna vármegye Prima díjának kitüntetettje. 

Az eseményről hamarosan bővebb beszámolót olvashatnak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában