Hajdan

2023.10.15. 15:44

Cserbenhagyásos baleset történt Szekszárdon

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

60 ÉVE Szabolcsi József élővadakról készített fényképei első díjat nyertek az Országos Erdészeti Főigazgatóság egyik fotóversenyén – adott hírt a szép eredményről a Tolna Megyei Népújság, 1963. október 18-i száma. „Szabolcsi József, a Tolna megyei Állami Erdőgazdaság főmérnöke az amatőrfényképezés ritka ágának hódol: puska helyett teleobjektívvel »vadászik« a nagyvadakra. A főmérnök több száz felvételén örökítette meg a szarvasok, a dámvadak és az őzek életét erdei útjain. Egyedül a nappal nagyon óvatos és csak a sötétben mozgó vaddisznókat nem sikerült eddig lencsevégre kapni.” 

60 ÉVE cserbenhagyásos baleset történt Szekszárdon – írta meg az esetet a Tolna Megyei Népújság, 1963. október 15-i száma. „Ifjú K. J. szekszárdi lakos az MHS motorjával Szekszárdon a Fürdőház utca 9. számú ház előtt elgázolta M. Á. 9 éves tanulót. Utána nem törődve a sebesült gyerekkel, nem jelentve az esetet a rendőrségnek sem, továbbrobogott, hogy eltüntesse a motorkerékpárról a gázolás nyomait. K. J.-nek nem volt jogosítványa sem. Itt feltétlenül figyelembe veendő az MHS illetékeseinek felelőssége is, miért adnak jogosítvány nélkül vezető kezébe motort. Tegyük még hozzá azt is, hogy a motor az MHS gépkocsi-előadójának szolgálati motorja volt. A rendőrség rövid idő alatt, másfél óra elteltével kiderítette az áldozatát cserbenhagyó motoros kilétét és őrizetbe vette.”

60 ÉVE bajnokot adott az országnak Tolna megye – nyugtázhatták a sportkedvelők a Tolna Megyei Népújság, 1963. október 15-i számát olvasva. „A Magyar Ökölvívó Szövetség az elmúlt pénteken, szombaton és vasárnap rendezte Magyarország 1963 évi ökölvívó-bajnokságát Megyénkből Borda és Dorogi vett részt. Borda Tibor, a Bonyhádi Spartacus ökölvívója középsúlyban elnyerte a bajnoki címet, míg Dorogi Ferenc, a Szekszárdi Dózsa versenyzője légsúlyban harmadik lett.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában