Elismert gyógyszerész

2023.10.25. 14:30

Dr. Fittler András a PTE Gyógyszerésztudományi Kar új dékánja

Dr. Fittler András egyetemi docenst bízta meg dr. Miseta Attila rektor a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának (PTE GYTK) vezetésével 2023. október 1-től. A PTE GYTK Kari Tanácsa 2023. szeptember 6-ai ülésén 17 igen szavazattal, egyhangúlag támogatta dr. Fittler András pályázatát – tájékoztatott a Pécsi Tudományegyetem.

Teol.hu
Dr. Fittler András Forrás: PTE

Az új dékán 2005-ben végzett gyógyszerészként a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. PhD-fokozatát 2010-ben szerezte meg, 2016-ban habilitált. Gyógyszerellátási gyógyszerészet, Kórházi gyógyszerészet és gyógyszerészi gondozás szakgyógyszerész képesítéssel rendelkezik. 2019-ben Minőségirányítási rendszermenedzser, 2022-ben pedig Business Coach képesítést szerzett.

2007 óta a PTE oktatója, 2017-től egyetemi docens a PTE GYTK Gyógyszerészeti Intézetében. A PTE GYTK oktatási dékánhelyettese 2016-tól, a Gyógyszerészeti Intézet intézetigazgatója 2023-tól.

2012-től a Magyar Gyógyszerész Kamara országos elnökségének tagja.

Elismerései: PTE Innovációs Díj pályázat különdíja (2018), Végh Antal Nívódíj (2014), Patronus Alumnorum Pharmaciae és Pro Praxis Pharmaciae díj (2011).

Dr. Fittler András a kar jövőjével kapcsolatban hangsúlyozta:

A PTE Gyógyszerésztudományi Karon az oktatás, kutatás és szervezeti működés területein együtt működünk, fejlődünk és fejlesztünk, hogy szakmánkban kiteljesedjünk. A gyógyszerekkel szemben támasztott hármas követelmény-rendszer elemei a minőség, a hatásosság, valamint a biztonságosság. Ezekhez az elvárásokhoz igazodó Kari jövőképben a biztonság megteremtésének alapjait a munkatársak és hallgatók jólétének (well-being), motivációjának és anyagi biztonságában látom.

A fenntartható fejlődés, költség-hatékonyság és tulajdonosi szemlélet, valamint célvezérlet és piaci fókuszú oktatás-kutatás járulnak hozzá a hatásossághoz és eredményességhez. Minőséghez vezető út meghatározó elemeiként a tudatosság, folyamatos fejlődés, a visszacsatolások (feedback) és az adat alapú döntések emelendőek ki. Az újonnan megalkotott Kari stratégia szem előtt tartja az eddigi erősségeinket, jó gyakorlatainkat és lehetőségeinket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában