Konferencia

2023.10.23. 09:15

Jelentős a hétvégi magyar iskolák száma az Egyesült Királyságban

A MAOSZ Magyarok Angliai Országos Szövetsége elnöke, Norton Éva meghívására Londonba utazott Potápi Árpád János, ahol szombaton részt vett az Egyesült Királyságban működő hétvégi magyar iskolák VI. Országos Oktatási Konferenciáján.

Vizin Balázs

Norton Éva meghívására Londonba utazott Potápi Árpád János

Forrás: Fb.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta: a világon mintegy 255 hétvégi magyar iskolával vannak kapcsolatban, amelyek közül 25, azaz az összes iskola mintegy 10 százaléka az Egyesült Királyságban működik. Ezeknek az intézményeknek a vezetőit köszöntöttük ma Kumin Ferenccel, Magyarország londoni nagykövetével, Zolnay Krisztinával, a Liszt Intézet igazgatójával és Norton Éva elnök asszonnyal.

– Az eseményen a Nemzetpolitikai Államtitkárság elismerő oklevelét adtam át Norton Évának, a MAOSZ elnökének, a szövetség angliai magyarságért végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül. Ezúton is gratulálok az Egyesült Királyságban működő valamennyi hétvégi magyar iskola vezetőjének és tanárának, hogy időt és energiát nem spórolva dolgoznak a magyar nyelv és kultúra megőrzéséért. Hajrá, diaszpóra! Hajrá, magyarok! – tette hozzá az államtitkár a közösségi oldalán megjelent bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában