Ülést tartottak a megyeszékhely bizottságai

2023.10.25. 16:31

Kerékpártárolóról, bérletről, kölcsönről döntöttek

A program szerint 16 napirendi pontot tárgyalnak a képviselők csütörtökön, a megyeszékhely közgyűlésének csütörtök reggel kezdődő ülésén, s ezek legtöbbjét előzetesen megvitatták, azokról véleményt alkotottak az önkormányzat bizottságai. Így szerdán délelőtt ülést tartott a pénzügyi, majd a gazdasági és városfejlesztési bizottság is.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

A pénzügyi bizottság Máté Péter elnökletével, többek között annak a kölcsönnek a visszafizetéséről tárgyalt, amelyet a város adott egy hármas megállapodás alapján a vízműnek, a családbarát élményfürdő felújítására, úgy, hogy azt a diákétkeztető cég, mint üzemeltető fogja visszafizetni.

Ennek a megállapodásnak módosításáról kellett volna a bizottságnak határozni, de ezt nem tették meg, így döntés majd a közgyűlésen születhet. Határoztak viszont arról, hogy Palánkon, a megépült kerékpárút mellett egy biciklitároló is legyen majd.

A gazdasági és városfejlesztési bizottság ülését az elnök, Bomba Gábor vezette, amelyen a képviselők indokoltnak tartották az egyik drogéria kérését, hogy a piactéren a padkát saját költségen kiszélesíthessék. Így az érkező árut raklapon hozhatnák, s nem kellene azt kézben cipelni.

Szerepelt az ülés napirendjén az Egészségügyi Gondnokság és az Országos Mentőszolgálat között kötendő megállapodás. Az új jogszabály szerint az orvosi ügyeletet a mentők látják el, ehhez pedig a Ybl Miklós utcában, a hajdani BM klub helyén épült egészségügyi központban kaptak helyet.

Arról kellett dönteni, hogy ezért állandó összegű bérleti díjat, vagy a tételesen elszámolt költségek alapján fizessenek a városnak. A grémium az utóbbi mellett döntött. A bizottság zárt ülésen településképi vélemény iránti kérelmekről döntött, amelyek között szerepel az is, hogy milyen legyen majd az épülő KFC gyorsétterem külső képe. A bizottság mind a négy kérelmet jóváhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában