Messerschmitt

2023.10.14. 07:30

Második világháborús vadászgép fegyverzetét húzták ki a Balatonból

A Messerschmitt típusú vadászgépet a napokban emelték ki a Balatonból, most a légijármű fegyverzetét is sikerült felszínre hozni – írja a sonline.hu.

Teol.hu

Mint ismert az amerikai hadsereg 1944. július 2-án indította addigi legnagyobb légitámadását magyarországi célpontok ellen. Az Egyesült Államok 15. légi hadseregének 620 négymotoros bombázójából és 300 kísérő vadászgépből álló köteléke ellen a Magyar Királyi Honvéd Légierő 18 vadászrepülőt tudott harcba küldeni. 

A kibontakozó légicsatában aznap három magyar pilóta halt hősi halált. Az egyik találatot kapott magyar vadászrepülő Balatonakarattya közelében ért vizet. A pilóta, Beregszászi Sándor szakaszvezető holttestét kiemelték, a gép pedig a Balatonba veszett.

Október 11-én, szerdán a szakemberek kiemelték a Balatonba zuhant magyar Messerschmitt 109 típusú vadászrepülőgép fegyverzetének egy darabját a tóból és vízre került egy újabb mozgatható ponton-munkaállomás is – írja honlapján a Honvédség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában