Pro Urbe kitüntetések

2023.10.25. 14:29

Tehetséges paksi fiatalokat és tanáraikat díjazták

Október 23-án, a nemzeti ünnepen, a Városháza előtti téren, az 1956-os emlékműnél megtartott megemlékezés után a Csengey Dénes Kulturális Központban folytatódott az október 23-i ünnepi program.

Gazsó Rita
A valamilyen területen kimagasló eredményt produkáló diákok teljesítményét ismerték el
Fotó: Molnár Gyula

Szabó Péter, Paks polgármesterének ünnepi beszédét követően átadták a Pro Urbe kitüntetéseket, majd köszöntötték a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány idei díjazottjait. Az alapítvány célja, hogy elismerje azon diákoknak a teljesítményét, akik az általános iskola 5. osztályától az első diploma megszerzéséig az anyanyelvi kultúra, a művészet, a tanulmányi munka és a sport területén kimagasló eredményt értek el, valamint a velük foglalkozó felnőttek tehetséggondozó munkáját is. A díj ösztöndíjat biztosít a kiváló eredményt elért fiatalok részére felsőfokú tanulmányaik folytatásához. 

Az elismeréseket az ünnepségen Dávid József kuratóriumi elnök, dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója és Szabó Péter polgármester adták át – adta hírül a TelePaks. Általános iskolai tanulmányok kategóriában idén Kollár Kristóf, Hanti Barnabás, Nguyen Thien Minh, Tandi Krisztina és Salamon Botond kaptak díjat, sport kategóriában Fábián Ábel, Kirschner Dávid, Nagy Nóra, Vajna Csongor, Metzger Botond István, zene kategóriában Laczkó Nóra Kata, Nyitrai Gergő, közép- és felsőfokú tanulmányok kategóriában Lencsés Noémi, Szendi Laura, Meczker Nóra, Vöröss Gabriella, Gál Blanka vehettek át elismerést.

Eredményes tehetséggondozó munkájáért díjazták Horváthné Szabó Juliannát a Paksi Vak Bottyán Gimnázium és Csanádi Zoltánt az Energetikai Technikum és Kollégium tanárát. Kernné Magda Irént is színpadra szólították, akinek köszönetet mondtak az alapítvány kuratóriumában végzett munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában