Szépkorú

2023.10.18. 07:30

Terike néni a falu legidősebb embere

Bár egy hölgynél nem nagyon kutakodunk az életkora után, de Papp Józsefné Teri néni esetében, a 95. születésnapján ez talán megengedett. A szép ünnep alkalmából köszöntötte őt Nagykarácsony Község Önkormányzata nevében Scheier Zsolt polgármester és Takács-Csaba Erika kirendeltség vezető. Ekkor adták át az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő okiratát és az ajándékaikat is.

Teol.hu

Scheier Zsolt polgármester köszöntötte a 95 esztendős Terike nénit. Fotó: Balogh Tamás

Hogy érzi magát Teri néni?

– Köszönöm, hála Istennek jól vagyok, csak a lábaim nem akarnak elbírni. Viszont, ha kimegyek kapálni a kertbe, akkor nem fáj! Amikor bejövök, akkor persze rákezdi, és már két botra van szükségem a járáshoz. Tudod milyen jó munka az? Én nagyon szeretem. Fogd meg a kezemet! (És megtisztelőn felém nyújtja mindként kezét.) Ugye, hogy nagyon kemények? A munka tette ilyenné.

Tudod, hogy van ez, a gyerekeim nagyon nem akarják elfogadni, de én nem hagyom el a kerti munkát, hiszen valamivel csak segítenem kell őket, mert az nem lehet, hogy mindent ők csináljanak! Ez a kapálgatás csak a jó időjárásban jut nekem, mert a télre a Zsuzsi lányom bevisz magához a városba, ott aztán csak a séta marad nekem mozgásnak. Tavasszal pedig ezt folytatom.

Terike nénivel a teljes riportot a Duol.hu oldalon találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában