InterCity

2023.10.22. 07:43

Változik a közlekedés az ünnep miatt

Október 23-a hétfőre esik, így három napos hétvégénk van. Az ünnep alatt változik a vonatok és a buszok menetrendje és az üzletek nyitvatartási ideje.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: MW

A vonatok október 22-én az ünnepnapi, 23-án a vasárnapi, 24-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz járatai 22-én munkaszüneti napon, 23-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 24-én a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek.

A Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) lapunkkal közölte, hogy a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity-vonatok szerelvényei a többi hétvégén a megszokottnál nagyobb kapacitással, pluszkocsikkal közlekednek, így a pécsi Mecsek InterCity is. Mivel az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható a pályaudvarokon, ezért arra kéri az utasokat a MÁV és Volánbusz Zrt., hogy időben tervezzék meg utazásukat és a jegyet váltsák meg előre.

Az áruházak és bevásárlóközpontok október 23-án zárva tartanak, így érdemes a nagyobb bevásárlást szombaton vagy vasárnap megejteni, de egyes kisebb boltok október 23-án is nyitva lesznek, így ha valami otthon hiányzik, akkor az megvásárolható – írja a Bama.hu.

További információkért kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában