Ki mit tud?

2023.11.26. 17:06

A legjobb német produkciókat díjazták Bonyhádon

A Vörösmarty Mihály Művelődési Központ adott otthont az immár hagyományosnak számító német nyelvű Ki mit tud? vetélkedőnek.

Farkas Eszter

A csoportos kategória első helyezettje a Dienes Valéria Általános Iskola harmadik osztálya lett a német nyelvű Ki mit tud? vetélkedőn. A szerző felvétele.

– A vetélkedő a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár szervezésében november 16-án zajlott le – tájékoztatta lapunkat Schnell-Nagy Erika, a könyvtár vezetője. A versenyre Bonyhádról, a Petőfi Sándor Evangélikus Általános iskolából, a Bonyhádi Általános Iskolából, a cikói Perczel Mór Általános Iskolából, Szekszárdról, a Baka István és a Dienes Valéria Általános Iskolából érkeztek gyerekek, összesen közel száznyolcvan diák vett részt rajta. 

A nevezők prózával, tánccal, mesével szerepeltek. A zsűri tagjai Markovics Mihályné Hilda, Ferencz-Szőcs Szilvia és Kiss Erzsébet voltak. A versenyzők egyéni és csoportos kategóriában mérték össze tudásukat. 

A szerző felvétele.

Egyéni kategóriában a helyezettek: 1. Király Adrienn – Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola második osztály, 2. Reisz Sebastian – Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola második osztály, 3. Báter Bianka – Bonyhádi Általános Iskola harmadik osztály és Birinyi Benett Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola második osztály.

Csoportos kategóriában első helyezett a Dienes Valéria Általános Iskola harmadik osztálya, második a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola második b osztálya és harmadik a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola harmadik b osztálya lett.

A nyertesek könyvjutalomban, oklevélben és ajándék utalványban részesültek, melyet a Bonyhádi Német Önkormányzat és a Könyv-Kultúra Egyesület támogatott. Az egyéni kategóriában első helyezett a Deutsche Bühne Ungarn/Magyarországi Német Színház által felajánlott ajándékutalványt is kapott a könyvjutalom mellé.

– Ezúton is köszönjük szépen a versenyzőknek a csodálatos produkciókat, a pedagógusoknak a felkészítést és a szülőknek a támogatást, nagy örömünkre szolgál, hogy ekkora népszerűségnek örvend a vetélkedőnk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában