Előadás

2023.11.05. 16:11

Az űrkutatásnak komoly gazdasági potenciálja van

A Dunaújvárosi Egyetemen „XXI. századi űrképzés és innovatív fejlesztések” címmel rendeztek workshopot.

Teol.hu

Ferencz Orsolya űrkutató miniszteri biztos a hazai űrkutatás jelenéről és jövőjéről beszélt

Forrás: MW

Az esemény első előadója Ferencz Orsolya űrkutató miniszteri biztos volt, aki a hazai űrkutatás jelenéről és jövőjéről tartott prezentációt – írja a duol.hu.  Ferencz Orsolya hangsúlyozta, az űrkutatásnak komoly gazdasági potenciálja van, hiszen az abban használt, alkalmazott technológiák jelentős szerepet játszanak a globális kihívások megoldásaiban, mint például a klímaváltozás felügyelete vagy a nemzetközi kommunikáció. Az űrkutató miniszteri biztos azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország számára a jövőben fontos terület az űrhajózásra irányuló kutatás és fejlesztés, ezek hozzájárulhatnak a hazai ipar és tudomány fejlődéséhez.

Az UniSpace program eredményeiről, további célkitűzéseiről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) képviseletében érkezett dr. Lacsny Márton Bálint adott tájékoztatást. Mint elmondta, az UniSpace Magyarország Konzorcium tizenhét hazai egyetem – köztük a Dunaújvárosi Egyetem – összefogásával négy tudományterületen három féléves interdiszciplináris űrtudományi szakirányú továbbképzési programot indít. Az UniSpace érdemben tudja így támogatja napjaink egyik leginnovatívabb iparágának, az űriparnak a szakemberutánpótlását és kutatásfejlesztési tevékenységét, tette hozzá az NKE szakembere.

A teljes beszámolót ide kattintva olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában