Grimaszok és mosolyok

2023.11.13. 09:23

Beszéd nélkül is megértjük a babákat, ha figyelünk

Béczi Bernadett babajelbeszéd-oktató nemrég tartott bemutatóórát a Pécsibaba Expón, emellett Szigetváron a Magtárban és Szentlőrincen a Puppalu Játszóházban indul a napokban tanfolyama. Hogy mit is jelent pontosan a babajelbeszéd, illetve, miben segítheti ez a gyermekeket és szüleit, arról az oktató nyilatkozott lapunknak.

Teol.hu

Beküldött fotó.

– A babajelbeszéd arra jó, hogy addig is megértsük a kisbabánkat, amíg még nem tud beszélni. A későbbiekben, amikor még nehezen érthetően fejezi ki magát, a kezeit használva, jelekkel rá tud segíteni mondandójára, így a szülei számára is egyértelmű lesz, mit szeretne. Amikor már szépen beszél, elhagyja a jeleket. Ez tehát egy mankó, ami a kiskori kommunikációt könnyíti meg – tudtuk meg Béczi Bernadettől. Elmondta, több kisgyermek édesanyjaként saját pozitív tapasztalatai sarkallták arra, hogy babajelbeszéd-oktatóvá váljon, s más családokat is megismertessen ezzel a hasznos módszerrel.

További részletekért kattintson a Bama.hu oldalra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában