Háztartási gépek mentek tönkre

2023.11.01. 07:00

Decsen is komoly problémát okoznak az áramkimaradások

Decsi olvasóink küldték el panaszaikat nekünk, miszerint az utóbbi hónapokban többszöri áramkimaradást észleltek. Jelezték, hogy az akár napi többszöri áramszünet hatására háztartási gépeik sorra tönkrementek. A panaszokat továbbítottuk a szolgáltató felé, valamint szakember véleményét is kikértük a problémával kapcsolatban.

Farkas Eszter

Illusztráció: Shutterstock

– Az E.ON munkatársai a környékbeli települések áramellátását is biztosító szekszárdi alállomásban – a hosszútávon kiszámítható és biztonságos működés érdekében – fejlesztési és karbantartási munkálatokat végeznek, több lépcsőben – jelezte a szolgáltató sajtóreferense, Csiszér-Kovács Viktória. A szeptember 11-én indult munkavégzés várhatóan legkésőbb november közepéig tart majd.

A fejlesztési- és karbantartási munkálatok idejére, annak érdekében, hogy ne kelljen megszüntetni a villamosenergia ellátást hosszú időre, speciális üzemállapotot kell fenntartaniuk a szakembereknek. Ennek jellemzője, hogy sokkal több, rövid idejű feszültség kimaradást „enged át” a védelmi rendszer, mint a normál üzemállapotban. Ezek a pillanatnyi áramkimaradások érintik Decs mellett Bátaszéket és Őcsényt is.

– Amennyiben valaki káresetet tapasztalna az áramkimaradások következtében, ügyfélszolgálati csatornáinkon tudja ezt jelezni. A bejelentéseket minden esetben egyedileg, az adott fogyasztási helyre vonatkozóan kezeljük – közölte Csiszér-Kovács Viktória.

A sajtóreferens arról is tájékoztatta lapunkat, hogy szakembereik folyamatosan azon dolgoznak, hogy a kimaradások számát csökkentsék a fejlesztési és karbantartási munkálatok ideje alatt is, így azonnali intézkedéseket hajtottak végre a jelenség okának feltárása érdekében. Az érintett vezetékszakaszra rendkívüli bejárást rendeltek el, mely során drónos és hőkamerás felvételeket is készült a nehezen megközelíthető helyek feltárására, több helyen végeztek gallyazást, fakivágást, illetve a zavartatás csökkentése érdekében átterheltek több hálózatszakaszt is.

– Az áramkimaradások és az áramszünetek után, amikor a feszültség visszatér, az üzemelő gépeknél áramlöket jöhet létre. Ezek károsíthatják a háztartási gépeket, például hűtőszekrényeket, mosógépeket – válaszolta kérdésünkre Biró Gusztáv, háztartási gépszerelő. Ezt azonban a szolgáltató felé is tudni kell bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában