Teol.hu videó

2023.11.30. 20:00

Deutsch Tamás szerint a dollárbaloldal nagyon veszélyes (videóval)

A dollárbaloldal veszélyeire is felhívta a figyelmet Gyönkön Deutsch Tamás, a Fidesz alapító tagja, az Európai Parlament képviselője szerdán a gyönki művelődési házban.

Brunner Mónika

Deutsch Tamás a dollárbaloldal tevékenységének súlyos veszélyeire is felhívta a figyelmet a gyönki hallgatóság számára. Fotó: Mártonfai Dénes

Védjük meg a szuverenitásunkat! címmel tartott előadást telt ház előtt Gyönkön Deutsch Tamás, a Fidesz alapító tagja, az Európai Parlament képviselője szerdán a gyönki művelődési házban. Újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy hazánkban olyan dolog történt, amely a három évtizedes új magyar demokrácia történetében még sosem, külföldről, külföldi pénzből, négymilliárd forintnak megfelelő dollárból, fontból, euróból finanszírozták a dollárbaloldal, a baloldali ellenzék kampányát. 

–  Külföldi kampányfinanszírozással avatkoztak be a mi közös ügyeink eldöntésébe. Hogyan lehet egy ilyen, a magyar demokráciát veszélyeztető jelenséggel szemben fellépnünk? Mit kell tennünk? – tette fel a kérdéseket Deutsch Tamás, hozzátéve, hogy az a helyes, ha a magyarok elmondhatják a véleményüket, és emiatt a magyar kormány újra alkalmazza a nemzeti konzultáció rendkívül hasznos intézményét. 

Ismertette, hogy azért keresik fel minél több település lakosságát az országjáró fórumokon, hogy a nemzeti konzultáció fontosságáról tudjanak beszélni, és ezáltal meg tudjuk védeni Magyarország szuveneritását. 

– A szuveneritás egy idegen szó, nem mintha nem értenék a magyarok, de mégis úgy lehetne a legjobban lefordítani, hogyan tudjuk fenntartani azt az állapotot, hogy mi magyarok dönthessünk arról, hogy miképpen is alakul a sorsunk. Ne másoknak legyünk kiszolgáltatva, ne mások vegyék el a mi döntési lehetőségünket, ne mások mondják meg, hogy mit csináljunk. 

– Ahogy fogalmaz a kormány által meghirdetett nemzeti konzultáció hírverése, ne úgy kelljen nekünk magyaroknak táncolnunk, ahogy Brüsszelből fütyülnek, hanem a saját nótánk, a saját tánclépéseink szerint alakíthassuk az életünket – tette hozzá Deutsch Tamás. 

Beszélt még többek között arról is, hogy nemet mondanak az illegális migrációra, hogy a béke pártján állnak, a jövő júniusi európai parlamenti választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy gyökeres fordulatra van szükség Brüsszelben. 

Süli János, a térség országgyűlési képviselője – aki szintén részt vett a fórumon – az újságírók kérdéseire elmondta, hogy az országjáró fórum üzenete az, hogy Magyarország önállóan szeretne dönteni minden egyes kérdésben.

Gyönkön az országjáró fórum este nyolc körül ért véget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában