Jótékonyság

2023.11.30. 21:23

Hangulatos esttel indult a szekszárdi adománygyűjtés

Adventi Civil Börze címmel nagycsaládokban élő, rászoruló gyermekeknek szervez adománygyűjtő programot a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve országosan. Programjuk részeként Tolna Vármegyében a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesületének gyűjtenek karácsony előtt.

Gazsó Rita

Fotó: Mártonfai Dénes

A szervező Tolna Vármegyei Civil Központ december 20-ig, a nagycsaládosok szervezetének kérése szerint édességet, édességcsomagokat gyűjt, amelyet szekszárdi központjukban, a Széchenyi utca 21. szám alatt várnak munkaidőben, majd a kampány végén eljuttatnak a nagycsaládokban élő rászoruló gyermekekhez.

A szekszárdi civil szervezet a kampány nyitányaként kicsik és nagyok részvételével meghitt, igazi karácsonyi hangulatú, adománygyűjtő estet szervezett csütörtök délután a Művészetek Házában, amelynek fővédnöke Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere volt. Az estre egy édességcsomag volt a belépő, amelyet érkezéskor a helyszínen adhattak le a résztvevők. 

A programot könnyed, zenés, adventi műsor kísérte, ahol szekszárdi óvodások, iskolások adták elő adventi műsorukat. Felléptek a Szekszárdi 1-es számú Óvoda Kindergarten Wosinszky Épület óvodásai, a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, a Gyermekvédelmi Központ Tolna vármegyei gyermekcsoportja, valamint Kovács Gergő, szekszárdi énekes adott adventi koncertet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában