Pénzbüntetés

2023.11.07. 17:27

Jogerős: fizetnie kell Hadházynak a kordonbontás miatt

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) végzése alapján jogerőssé vált, hogy százezer forintos büntetést kell fizetnie a volt LMP-s politikusnak.

Teol.hu

Hadházy Ákos kordonbontás közben (Forrás: Facebook)

A Magyar Nemzet értesülései szerint már a bíróság is megállapította, hogy százezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie Hadházy Ákosnak a karmelitánál májusban történt kordonbontás miatt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság október 20-án hozott végleges végzést azt követően, hogy a rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárást indított és megállapította, hogy Hadházy volt a jogellenes tüntetés szervezője. Emiatt szabtak ki a képviselőre százötvenezer forintos büntetést, amit a bíróság ötvenezer forinttal csökkentett. Kerestük a Fővárosi Törvényszéket is, ők megerősítették, hogy a PKKB valóban pénzbírságot szabott ki az ügyben.  

A független országgyűlési képviselő háromszázezer forintos büntetést kapott a rendbontó fellépésért.

A történtek előzménye, hogy Hadházy és több momentumos politikus május 9-én a párt szimpatizánsaival együtt már sokadszorra vonult a karmelita elé. A tüntetők ott újra lebontották a kolostor körül felállított kordonokat. A negyven-ötven fős csapat az Európa-nap alkalmából uniós zászlóval vonult a helyszínre, majd a kordonok lebontása után azokon ülve igyekeztek megakadályozni, hogy ne lehessen a kordonokat helyreállítani.

A rendőrség ezután indított eljárást.

Hadházy korábban maga is írt arról, hogy a rendőrség háromszázezer forintra büntette meg, több tüntetés szervezése miatt.

Ezek közül egyelőre a fenti ügy került bíróság elé, de a képviselő nem lehet túlságosan elégedett a döntéssel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában