A lampionos felvonulás elmaradt, de az ünnepség nem

2023.11.13. 15:04

Mezítlábas ösvényt szeretnének kialakítani, ez meggyógyítja a lúdtalpat

Rendhagyó módon ünnepelték az óvodások idén a Márton-napot Bátaszéken. Bár nagyon készültek rá, hiszen a lampionokat az óvónénik segítségével már napokkal előtte elkészítették, illetve a mézeskalács tésztából a libaformák is mind gazdára találtak.

Mauthner Ilona

Forrás: Facebook/BátaszékMost

A hét elején ugyanis mézeskalács-vásárt tartottak a csoportok, ennek bevételét az óvoda udvarán kialakításra kerülő mezítlábas ösvényre szeretnék fordítani. Sajnos az esős időjárás beleszólt a programok alakulásába. Elmaradt a hagyományos lampionos felvonulás is.

A kis lámpások ezúttal nem az utcákon és a piactéren, hanem a művelődési házban világítottak, hiszen az ünneplő közösség ide szorult be a szakadó eső elől. Az eseményen a Bátaszéki Ifjúsági Fúvószenekar szórakoztatta a nagyszámú érdeklődőt. A zord időjárás ellenére az ünnepségre kilátogatókat meleg és barátságos légkör, no meg az elmaradhatatlan zsíros kenyér és a finom tea fogadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában