Állásbörze

2023.12.01. 20:00

A diákok elé tárult a szekszárdi Keriben a munkaerőpiac

Szakmai és Állásbörzét tartott pénteken délelőttől a Tolna Vármegyei SZC Bezerédj István Technikum. A nyílt nappal egybekötött rendezvényen sok-sok programmal, információval és érdekességgel várták az érdeklődőket.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A nap fő célja az volt, hogy a leendő diákok és szüleik első kézből kapjanak információt a duális képzésben rejlő lehetőségekről, a képzésben aktívan szerepet vállaló vállalkozásokról. A részt vevő partnereknek pedig szakmai előadások keretében nyílt lehetőségük a tapasztalatok megosztására, az eredmények értékelésére. 

A megnyitón Dömötör Csaba, a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum kancellárja, majd Balogh Attila, a Tolna Vármegyei SZC Bezerédj István Technikum igazgatója szólt mondott köszöntő beszédet. Ezután következtek a szakmai programok. Elsőként Sluzek Éva, a Tolna Vármegyei Vizsgaközpont vezetője tartott tájékoztatót az intézmény vizsgaszervezési tevékenységéről, Illés Orsolya stratégiai koordinátor a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében a szervezet vállalkozások érdekében kifejtett tevékenységét mutatta be, míg a duális képzés felsőoktásban szerzett tapasztalatairól Lászlóné Kenyeres Krisztina, a Dunaújvárosi Egyetem felsőoktatási igazgatója számolt be.

A rendezvény teret adott a partnerek tapasztalatcseréjének is. A Barta Nonprofit Kft., a Bogos-Trans Kft. és a Treitz Kft. képviselői és a vállalkozásoknál gyakorlatukat teljesítő diákok osztották meg tapasztalataikat, véleményüket és benyomásaikat a képzésről. 

Az esemény börzével zárult, ahol a leendő és jelenlegi diákok találkozhattak a duális képzésben részt vevő partner vállalkozásokkal. A börze keretében hasznos információkat szerezhettek a duális képzésről, ahol a valódi gyakorlat és a hasznos tudás megszerzése a cél. A program keretében az intézmény utolsó éves tanulói, akik hamarosan munkavállalókká válnak, lehetőséget kaphattak arra, hogy a munkaerőpiacról ilyen formában is tájékozódjanak.

Balogh Attila lapunknak elmondta, hogy a több részből álló rendezvény szó szerint megmozgatta az intézményt és a diákokat. A börzén huszonhat partner ugyanennyi standdal jelent meg, az így nyújtott, igen változatos kínálatot gyakorlatilag az összes nappali tagozatos – mintegy négyszáz – tanuló megtekintette. Mindemellett nemcsak a fiatalok szerezhettek fontos ismereteket. Hiszen a nyílt napra nagyon sok szülő is elkísérte az iskola és annak széleskörű lehetőségei iránt érdeklődő, továbbtanulás előtt álló gyermekeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában