Adományozás

2023.12.08. 14:19

Egész évben segít a Katolikus Karitász

Tárjátok ki a szíveteket! Ezt a címet kapta idén a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja. Besenczi Zsolt, a szervezet Pécsi Egyházmegyei igazgatója elmondta, hogy Tolna vármegyében tizennégy plébániai önkéntes csoportjuk működik, ők mindannyian szerveznek valamilyen jótékonysági kezdeményezést ebben az időszakban.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció.

Fotó: P

Az angyalbatyukkal rászoruló családokat ajándékoznak meg egy cipősdoboznyi adománnyal, emellett sok helyen élelmiszercsomagokat osztanak a következő hetekben, szeretetvendégségeket szerveznek. Kríziskezelő programjukban többek között rezsi gondokban, a fűtés biztosításában nyújtanak segítséget, hajléktalanokat támogatnak.

A Katolikus Karitász egész évben a rászorulók mellett áll, központi forrásból, magánszemélyek és cégek felajánlásaiból tud adományokat összeállítani. Aki segíteni szeretne, keresse a helyi plébániákat, önkéntes csoportokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában