Ünneplés

2023.12.06. 17:47

Idén újra lesz szilveszteri diszkó Szekszárdon

Év végén újra lesz szilveszteri ünnep Szekszárdon, a Béla király téren.

Szepesi László

Archív felvétel a korábbi évek egyik Kindl diszkójáról. (Fotó: MW)

A nagy múltú hagyomány felújításának mikéntjéről szerdán délelőtt döntött Máté Péter elnök vezetésével Szekszárd Önkormányzatának Pénzügyi Bizottsága. Határoztak arról, hogy a bizottság pénzügyi keretéből megmaradt 9 millió 200 ezer forintot a város ünnepére fordítják, Szekszárd vendégül látja pezsgővel, forralt borral, teával szilvesztert ünneplő polgárait.

Megbízták az évbúcsúztató, évköszöntő lebonyolításával az Antritt Event Kft-t, a hajdani tűzijáték helyett fényfestés lesz, és este nyolctól éjfél utánig diszkó. A zenét, a sok évtizedes hagyományokkal rendelkező lemezlovas, Kindl Gábor prezentálja, ő már a múlt század hetvenes éveiben az elsők között szórakoztatta zenéivel a fiatalságot, mint hivatásos disc jockey.

Több évtizedes hagyomány

A szilvesztert egyébként az ezredforduló óta köszöntik a szekszárdiak a Béla király téren. Az elsőt Pócs Margit, a Mentálhigiénés Egyesület vezetőjeként, a Millenniumi időszak nyitányaként szervezte meg. Ez volt a 2000-ik évet köszöntő Millenniumi örömünnep. Megvalósításában segített az Illés Tamás vezette Vállalkozói Szalon. Akkor, a város több pontjáról indulva éjfélkor találkoztak a Béla téren az ünneplők. 

Később, ez hagyomány lett, majd húsz éven át, sokszor több ezren ünnepelték a téren az évváltást, egészen a pandémiáig. Három év szünet után most újra itt lesz a város szilvesztere, fényekkel, zenével, jókedvvel, koccintással. 

A hírről Móra Viktória, szekszárdi önkormányzati képviselő is örömmel számolt be a közösségi médiában:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában