A dobogó mindhárom fokára bonyhádi diákok álltak

2023.12.19. 14:00

Jól szerepeltek a Légpuskás és Légpisztolyos Országos Bajnokságon

A dobogó mindhárom fokára bonyhádi diákok állhattak a Légpuskás és Légpisztolyos Országos Bajnokságon pénteken Domaszéken, melyről Szavári Attila felkészítő tanár mesélt portálunknak.

Farkas Eszter

A dobogó mindhárom fokára felálltak a bonyhádi diákok. (Beküldött kép)

Domaszéken rendezték meg az Általános és Középiskolások Légpuskás és Légpisztolyos Országos Bajnokságát december 15-én, pénteken. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Iskola lövésszakkör versenyzői a korábban Pécsett lebonyolított vármegyei versenyt megnyerték, így jutottak be az országos versenyre. A lövészek két korcsoportban mérettették meg magukat az ország legjobb lövészeivel.

Az általános iskolások versenyében Bogos Patrik, Gyergyói Máté Bende és Szénási Áron alkotta csapat indult. A középiskolások versenyében egy háromtagú lánycsapat - Jónás Anna Luca, Sűrű Sára és Tandi Klára - versenyzett, míg a középiskolás fiúk közül Szénási Ákos, Szabó Gábor Máté és Orsós Ádám triója indult.

– Mindhárom csapat dobogós helyen végzett - hangsúlyozta Szavári Attila, a bonyhádi iskola tagintézmény-vezető helyettese. A középiskolás lányok országos csúccsal első helyen, a középiskolás fiúk a második helyen, míg az általános iskolás fiúk a harmadik helyen végeztek, Beke Zoltán tanár úr és jó magam edzettük őket. Zárt irányzékú légpuskás versenyen Bozsolik Sarolta egyéni versenyszámban az országos első helyet szerezte meg, edzője Ablonczy Orsolya volt, aki Európa-bajnok versenyző.

Pénteken és szombaton is dobogóra állhattak a diákok

Szombaton, december 16-án a VIII. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékversenyen ismételten lőállásba álltak a gimnázium tanulói, ahol szintén szépen szerepeltek.

– A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége és a Magyar Sportlövők Szövetsége által megrendezett versenyen lövészeink egyéni és csapatverseny formában versenyeztek. Tolna vármegye csapatát Tandi Klára, Papp Kata, Szabó Gábor Máté, míg a gimnázium csapatát Jónás Anna Luca, Sűrű Sára, Szénási Ákos lövészek alkották. Az általános iskolások csak egyéni versenyszámban indultak. 
Tolna vármegye csapata bronzérmes helyen végzett, a gimnázium csapata aranyérmet szerzett. Egyéniben Gyergyói Máté Bende aranyéremmel, Szénási Ákos ezüstéremmel, Jónás Anna Luca ezüstéremmel térhetett haza. Edzőik Beke Zoltán és Szavári Attila felkészítő tanárok voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában