Tárgyaltak a városvezetők

2023.12.13. 14:58

Készülnek a közgyűlési ülésre a bizottságok

Ülésezik csütörtökön Szekszárd város közgyűlése, ezt megelőzően pedig tanácskoznak, tanácskoztak annak bizottságai. Kedden délelőtt Csötönyi László elnök vezetésével a Kultúra, Civil Szervezetek Városmarketing Bizottság tartotta megbeszélését.

Szepesi László

Beküldött fotó.

A képviselők először a városban működő civil szervezetekkel és egyesületekkel kötött megállapodásokról tárgyaltak. Ugyanis több esetben aktualitását vesztette a hat évvel ezelőtt kötött közművelődési feladat-ellátási szerződés, így felül kell vizsgálni azt is, hogy mely civil szervezetek használhatják ingyenesen a Babits kulturális központ helyiségeit.

Mert vannak már megszűnt, illetve profilt váltott szervezetek, és alakultak újak, amelyek indokoltan kérhetnek ilyen helyet. A testület úgy döntött, a januári közgyűlésre állítják össze az ezzel kapcsolatos előterjesztést.

A Szekszárdi Települési Értéktár Bizottság munkáját is megvizsgálták a bizottság tagjai, s javaslatuk, hogy a fiatalokat, középiskolásokat kellene bevonni a munkába, hogy segítségükkel bővüljön a város értéktára.

Délután Murvai Árpád elnök vezetésével az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság is tanácskozott. A nyílt ülésen megvitatták és elfogadták az óvodák alapító okiratainak módosítását, amely egy jogi, technikai változtatás a pedagógusok új életpályájáról szóló, jövő év első napjától hatályos törvény szellemében.

Tárgyalták, s a közgyűlésnek elfogadásra ajánlják a Gyermeklánc óvoda szervezeti és működési szabályzatának módosítását is, amelyet a bölcsődei csoportok szakmai programjának, s létszámának változása tett szükségessé.

Több, főleg sporttal kapcsolatos napirendi pontban pedig zárt ülésen döntött a bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában