Munkaterület átadás

2023.12.10. 21:11

Megkezdődött az útépítés a Kőris közben

Ma átadták a kivitelezőknek a munkaterületet a paksi Vácika utcából nyíló Kőris közben, ezzel hivatalosan is megkezdődött az útburkolatépítés az önkormányzat és az ott lakók összefogásával.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Térkőburkolatú út építése kezdődött meg a Kőris közben, amely az önkormányzat közműfejlesztési pályázatának támogatásával valósul meg, közel száz méter hosszan, a végén egy körforgalommal – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón. Szabó Péter polgármester elmondta, a közel száz beruházás értéke közel húszmillió forint, a kivitelező a ZO-BAU Kft., a munka elvégzésének határideje pedig jövő március 27-e.

A város a felét állja az útépítésnek és a közműfejlesztéseknek

 – Ez azon területek egyike, amerre terjeszkedni tud a város és ez a fejlődés jól látható is itt – fogalmazott a polgármester, aki emlékeztetett, hogy amikor elkezdődött itt új lakóépületek építése, akkor még nem voltak adottak a feltételek ahhoz hogy megfelelő körülmények között megközelíthetőek legyenek a lakóingatlanok.

Fotó: Molnár Gyula

Az önkormányzati pályázat, amelyben a város a felét állja az útépítésnek és az azt megelőző közműfejlesztéseknek, nagyszerű lehetőség az itt élők és a paksi lakóközösségek számára is, hiszen ez a város közigazgatási területén bárhol igénybe vehető – hansúlyozta Szabó Péter.

A Vácika utcai járda is hasonlóan készül majd el

Leber Ferenc a körzet önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a Kőris köz mintapéldája annak, hogy a Vácika utcai közökben hogyan lehet a lakosság és az önkormányzat összefogásában közműveket megvalósítani. – A Kőris közben minden közműelem így valósult meg, azaz ötven százalékos önkormányzati támogatással, és aki legalább öt évig itt lakik, annak további 20-25 százalékot térít a város ezekből a költségekből – számolt be Leber Ferenc. Hozzáfűzte, hogy megkeresés érkezett az önkormányzathoz a Vácika utcai járda elkészítésével összefüggésben, amelyet ugyanilyen konstrukcióban terveznek megvalósítani a következő évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában