Árak

2023.12.16. 20:00

Szekszárdon a Szent István téren kelt el a legdrágább ingatlan

Tolna vármegyében a múlt évben Szekszárdon, a Szent István téren adták el a legdrágább lakótelepi panelben található lakást, méghozzá abból is hatot, egyenként ötszáznegyvenhatezer forintos négyzetméteráron. Pakson kapkodták el a legtöbb lakótelepi panellakást a múlt évben.

Brunner Mónika

A megyeszékhely 441 ezer forintos négyzetméterárú, míg Pakson 544 ezer forint a négyzetméterátlag (Makovics Kornél)

 A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a lakótelepi ingatlanok a múlt évben Szekszárdon a Szent István téren keltek el a legdrágábban. A Szent István tér igencsak népszerű, központi helynek számít, itt található a Babits Mihály Kulturális Központ, a Művészetek Háza, a Prométheusz Park. 

A múlt évben hat lakótelepi panelben található ingatlant adtak itt el ötszáznegyvenhatezer forintos négyzetméteráron.  

Pakson kapkodták el a lakótelepi lakásokat 

A második legdrágább ilyenfajta ingatlan Pakson az Építők útján található, a múlt évben itt három lakótelepi paneles otthon talált új tulajdonosokra egyenként ötszáznegyvennégyezer forint négyzetméteráron. 

Szintén dobogósok Pakson a Wigner Jenő utcai otthonok, ezek a múlt évben ötszázhuszonkétezer forintos négyzetméteráron keltek el. 

Paks viszi a prímet a legdrágább, legnépszerűbb lakótelepi ingatlanok közül. A legkedveltebb paksi utcák pedig a következők: Tolnai út, Kishegyi út, Gesztenyés utca, Ifjúság útja, Barátság útja, Kurcsatov utca, Szedres utca, Tulipán utca, Kodály Zoltán utca, Árnyas utca, Pollack Mihály utca, Fenyves utca.  

Gyönkön 164 ezer forintba került egy panellakás 

Szekszárdon, a Csalogány utcában négyszázkilencvenháromezer forintos négyzetméterárért adtak el nyolc ingatlant, a Pollack Mihály utcában száznyolcvankilencezer forint per négyzetméteráron három. 

A listán szerepel még Gyönk is, ahol az Ifjúsági lakótelepen százhatvannégyezer forintos négyzetméteráron kelt el három ingatlan. 

A KSH arról is beszámol, hogy a lakáspiaci forgalom a vármegyeszékhelyeken és a kisebb városokban erőteljesebben visszaesett, huszonegy illetve tizennyolc százalékkal. 

Ennél is jobban csökkent az eladások száma az agglomerációs városokban és községekben (24 százalék), míg az agglomerációkon kívüli településeken az eladott lakások száma 9,6 százalékkal volt kevesebb 2022-ben, mint egy évvel korábban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában