Hajdan

2023.12.29. 16:26

Utakon rekedt kocsik miatt nem tudtak elindulni az autóbuszok

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

IIllusztráció: MW

60 ÉVE egész nap dolgoztak a Közúti Igazgatóság gépei, mintegy 290 munkás is részt vet a hóeltakarításban, ennek ellenére nem tudták a megye valamennyi útját szabaddá tenni – adott időjárási helyzetjelentést a Tolna Megyei Népújság 1963. december 24-i száma. „Járhatatlan a györkönyi bekötőút. 140 centiméteres hóakadály van szinte az egész út hosszában szélességében. Itt vettek igénybe először közmunka erőt, mert a rendelkezésre álló gépek nem tudnak ebben a magas hóban dolgozni. Egyébként is nagyon rossz a megye hó takarító gépekkel való ellátottsága. A szakemberek véleménye szerint nincs még egy megye, ahol ilyen kevés speciálgép állna rendelkezésre.”

60 ÉVE 35 autóbuszjáratot nem tudott útnak indítani a közlekedést szervező vállalat a megyében – írta meg a Tolna Megyei Népújság 1963. december 24-i száma. „Az AKÖV autóbuszai nem annyira a hóakadály miatt nem tudnak közlekedni, mint az utakon rekedt autók miatt. Nem egy alkalommal órákat kellett az autóbuszoknak várniuk, míg egy megrekedt maszek-kocsit kisegítették s így szabaddá vált a busz előtt az út. Tíz év óta nem volt Ilyen nehéz helyzetben az autó-közlekedés, mint most.”

60 ÉVE  özv. Ádor Sándorné hőgyészi lakos nem mindennapos karácsonyi ajándékban részesült – adta hírül a Tolna Megyei Népújság 1963. december 24-i száma. „Az ötvenegyedik játékhéten négy találatot ért el az egyik lottószelvényével, a nyereménye mintegy 86 ezer forint Az idős 80 éven felüli asszonyt betegágyában érte a kellemes hír. Özv. Ádor Sándorné egyébként nem kísérte figyelemmél a húzást, mert nem is vette észre, hogy négy találata van, sőt a szevénvt is csak nagy üggyel-bajjal tudták előkeresni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában