Mikulások loholtak végig Aparhanton

2023.12.11. 16:24

Valóságos dömping volt piros sapkából a kis falu utcáin

A Mikulásfutás jó pár éves hagyományra tekint vissza Aparhanton, amit az idén is megszervezett az Érted. Veled. Aparhantért civil szervezet december 10-én, vasárnap.

Farkas Eszter

Aparhanton a legtöbb futó Mikulás sapkában teljesítette a távot.

Fotó: Tóth-Sármány Mónika

– A Mikulás futás nem szigorú értelemben vett sporttevékenységet jelent – mondta el lapunknak a szervező, Tóth-Sármány Mónika. Egyrészt nincs kötelezően teljesítendő táv, másrészt sokan biciklivel és sétálva tették meg a számukra még kellemesnek mondható távot. Az egész inkább arról szól, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk a szabadban és együtt jól érezzük magunkat. Körülbelül negyvenen vettek részt idén, nagyon sokan támogattak minket és nyújtottak segítséget ilyen-olyan formában nekünk.

A támogatók közt a „helyi erők” mind megmozdultak. A kezdeményezéshez csatlakozott a roma önkormányzat, egy idősebbekből álló szenior csapat, a Ziegler pincészet és több helyi lakos is. 

– Finom teát és forralt bort szürcsölhettünk a felajánlásoknak köszönhetően, valamint a legfiatalabb – aki idén hároméves – és a legidősebb résztvevő ajándékcsomagot is kapott.

A legtöbben Mikulás sapkában futottak, de a szervezők között volt, aki elfnek és karácsonyfának is beöltözött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában