Önkéntesség

2024.01.01. 15:28

A szekszárdi tüdőgyógyászati osztályon látogatja a betegeket

Janó Attiláné szekszárdi hitoktató kórházlelkészségi önkéntes feladata kapcsán hetente, Szekszárdon, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Tüdőgyógyászati Osztályán látogatja a betegeket a napi munkája után. A kórházi betegeknek ajándékokat is visz.

Brunner Mónika

Janó Attiláné a szekszárdi kórház tüdőosztályán segíti a betegeket. Fotó: Beküldött kép.

Janó Attiláné a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség beteglátogató civil önkéntese. Hetente, a szekszárdi tüdőgyógyászati osztályon látogatja a betegeket a napi munkája után. Biztatást és lelki vigaszt nyújt a számukra. 

– Szeretem őket ajándékozni, mégpedig oly módon is, hogy a tanulóim rendszeresen készítenek különféle alkalmakra szebbnél-szebb szívet melengető rajzokat – ezeket szoktam kiosztani a betegeknek –, melyekkel enyhítjük a kórházban való tartózkodás napjait – tette hozzá. 

Jótékonysággal telt az év 

Janó Attiláné elmondta, hogy az idei év is számos jótékonysággal telt. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász önkénteseivel, a kórházlelkészségük tagjaival az Ormánságban, Marócsán vettek részt a jégkárosultak megsegítésében, itt fizikai munkát végeztek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat külsős önkénteseként a tanulóival és szüleikkel együtt rendszeresen gyűjtésekben vettek részt az évben. Jelenleg folyamatban van még a Szekszárdi Gyakorló Általános Iskola negyedik osztályos tanulóival egy közös éneklés a Békéért, a Himnusz a Békéért című dal szerzőjével-írójával Forenszki Róberttel közösen.

– Mindegyik gyermekekkel közös program, esemény megvalósításának hátterében egy nagyon jól együttműködő, egymást támogató és erősítő közösség, a hitoktatók közössége áll. Vezetőnk, Tamás atya (Petkó Tamás szekszárdi plébános, a szerk. ) pedig mindenben támogat minket, mellettünk áll, bátorít és rendszeresen elismeri a munkánkat, nyitott a terveinkre, ötleteinkre, és lelkileg is vezet minket – tette hozzá. 

Elmondta, hogy az előttük álló időszakokban is mindent folytatni szeretnének, amit ebben az évben elkezdtek, terveztek, és azt bővíteni új ötletekkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában